CRIMSON NEWS

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Στην τελική ευθεία για συμφωνία...

Η συμφωνία που υπάρχει ανάμεσα στη Super League και τον Γιώργο Βασιλειάδη για τις τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ αναμένεται να επικυρωθεί το πρωί της Τρίτης (7/8) στη συνάντηση που θα έχει μαζί τους, στο γραφείο του, ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Οι Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Άρης, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης θα ενημερωθούν για τους όρους της κυβερνητικής πρότασης μετά την αλλαγή στάσης από την πλευρά της Πολιτείας, που πλέον, δεν επιμένει σε πρωτάθλημα 12 ομάδων αν και αρχικά ευχήθηκε στον συνεταιρισμό «καλό καλοκαίρι», απορρίπτοντας την πρόταση τους.

Το ζητούμενο είναι να πέσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι υπογραφές με την ΕΡΤ σε διετές συμβόλαιο (1+1 για την ακρίβεια), ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει κανονικά η κλήρωση την Πέμπτη (9/7) και να αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα της Super League στις 25 Αυγούστου, χωρίς καθυστέρηση.

Δύο είναι τα ερωτηματικά που απομένουν να διευθετηθούν.

1. Πόσα από τα 15 παιχνίδια της κάθε ομάδας θα καλυφθούν τηλεοπτικά, στην περίπτωση που καλυφθούν όλα τότε μιλάμε για 105 παιχνίδια.

2. Τι θα γίνει με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν.

Η πρόταση Βασιλειάδη κάνει λόγο για υποβιβασμό τριών ομάδων και άνοδο μίας από τη Football League ώστε να προκύψει το περιβόητο 14άρι πρωτάθλημα στη Super League, την περίοδο 2019-20.

Η Football League από την πλευρά της, θέλει άνοδο δύο ομάδων, που σημαίνει αυτόματα υποβιβασμό τεσσάρων από τη Super League, κάτι που δεν θέλει ούτε να ακούει ο συνεταιρισμός.
Τη λύση αν η διαφωνία παραμείνει θα δώσει η ΕΠΟ, εκτός αν προκύψει κάποιο plan b.

to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου