CRIMSON NEWS

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Aπέδρασε με το "διπλό" η AEK

Και τα «αστέρια» είναι κοντά! Η ΑΕΚ με μια εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έφτασε σε μια τεράστια νίκη (2-1) επί της Βίντι στη Βουδαπέστη και πλέον στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ θα κάνει πρόβα… ομίλων.

Αρκετά υποτονικός ήταν ο ρυθμός στο πρώτο εικοσάλεπτο. Η Βίντι προσπάθησε με αργές μεταβιβάσεις και παιχνίδι υπομονής να ελέγξει την αναμέτρηση και να «υπνωτίσει» την «Ενωση». Ενας στόχος που έμοιαζε να επιτυγχάνεται, αλλά η αποβολή του Σάμπολτς Χούστι έδωσε στην ΑΕΚ ό,τι χρειαζόταν για να παράξει επιθετικές προσπάθειες.

Δώδεκα λεπτά αργότερα (35′), ο Βίκτωρας Κλωναρίδης άνοιξε το σκορ στη Βουδαπέστη. Το πρώτο βήμα για τη μεγάλη νίκη είχε γίνει. Η «Ενωση» πήρε ψυχολογία και άρχισε να πιέζει την εστία των γηπεδούχων. Το 1-0 παρέμεινε στο πρώτο ημίχρονο.

Ωστόσο, γρήγορα στον ηλεκτρονικό πίνακα του Groupama Arena, προστέθηκε ένα ακόμα τέρμα. Ο Τάσος Μπακασέτας μετά από μια εκπληκτική ενέργεια έκανε άνω-κάτω την άμυνα των Μαγυάρων και με δυνατό σουτ τίναξε τα δίχτυα του Κόβατσικ για δεύτερη φορά.

Ωστόσο, λίγο αργότερα (53′), ο Κορίνθιος αποβλήθηκε και η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε. Οι «κιτρινόμαυροι», έχοντας και το υπέρ τους 2-0 άρχισαν να κατεβάζουν ταχύτητα. Η αλλαγή του Γαλανόπουλου αποδυνάμωσε προς στιγμήν τον άξονα, με τη Βίντι να το εκμεταλλεύεται και να βρίσκει κενούς χώρους. Μάλιστα, μείωσε με τον Λάζοβιτς (68′) και το παιχνίδι απέκτησε νέο ενδιαφέρον.

Η ομάδα του Νίκολιτς ενέτεινε την πίεση της, αλλά παρά τα επικίνδυνα σουτ που δοκίμασαν οι ποδοσφαιριστές του, η ισοφάριση δεν ήρθε. Το τελικό σφύριγμα είδε την πρωταθλήτρια Ελλάδος να «σπάει» την κατάρα της Βουδαπέστης (πρώτη νίκη επί ουγγρικού εδάφους) και να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη που τη βάζει σε θέση οδηγού για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου