CRIMSON NEWS

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Mεγάλη νίκη για τον Ηρακλή Λάρισας

 


Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Ηρακλής Λάρισας κατάφερε με ψυχομένη εμφάνιση να ανατρέψει το σκορ και να επικρατήσει με 2-1 της Βέροιας. Ιωάννου, Κάσας και Κέρι οι σκόρερ της αναμέτρησης.


Του Χρήστου Δαϊρετζή (Αthleticlarissa.gr)

Φωτογραφίες: Κώστας Τσομάκος


Πλέον, στον Ηρακλή "χτίζουν" ένα νικηφόρο σερί και δείχνουν ότι ήρθαν για να μείνουν στην κατηγορία.


Το ματς:


Ο Ηρακλής ξεκίνησε καλύτερα στην αναμέτρηση και θέλησε να επιβάλει τον δικό του ρυθμό και αναπτύχθηκε κυρίως από τα πλάγια. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήταν για την ομάδα του Χρήστου Χατζηλιάδη και καταγράφηκε στο 5ο λεπτό, όταν έπειτα από ωραία εναλλαγή της μπάλας αυτή έφτασε στον Λίταινα που με πλασέ από τα όρια της περιοχής είδε την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Βενετικίδη. Ωστόσο κόντρα στην ροή του αγώνα αναφορικά με το πως είχε ξεκινήσει, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ιωάννου να βγαίνει σε θέση βολής στο 8' και να στέλνει την μπάλα στο δεξί πλαϊνό δίχτυ του Φαρμάκη. Μάλιστα δυο λεπτά αργότερα, θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει το προβάδισμά τους καθώς ο Μπουόλι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση με τους αμυντικούς να απομακρύνουν την τελευταία στιγμή.




Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 25ο λεπτό έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Γκαρσία να σεντράρει προς τον Κάσας ο οποίος παρότι κατάφερε να πάρει την κεφαλιά δεν μπόρεσε να ευστοχήσει. Στο 28ο λεπτό ο Περδίκης υπέπεσε σε χέρι εντός περιοχής με τον Μπούμπα να δείχνει ορθά την λευκή βούλα και τον Κάσας με ψύχραιμη εκτέλεση να γράφει το 1-1. Ο Ηρακλής κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς στο 2ο λεπτό τον καθυστερήσεων του πρώτου μέρους όταν έπειτα από μεθοδευμένη επίθεση των ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων ο Καμπέρης "σέρβιρε" στον Κέρι ο οποίος με ψύχραιμο τελείωμα από την "καρδιά" της περιοχής έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας.




Με το δεύτερο μέρος να ξεκινά, ο Ηρακλής είδε την Βέροια να ανεβαίνει ψηλότερα γεγονός που του επέτρεψε να βρίσκει χώρους. Στο 50ο λεπτό έπειτα από μια άρτια εκδηλωμένη τέτοια, η μπάλα έφτασε στον Γκαρσία ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από την συμβολή των δοκών. Στο 55' Κάσας, Γκαρσία και Κέρι συνεργάστηκαν υποδειγματικά με τον τελευταίο να μην καταφέρνει να νικήσει τον Βενετικίδη. Στο 63' το φάουλ του Γκαρσία κατέληξε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 73ο λεπτό ο Κέρι πέρασε όμορφη πάσα προς τον Λεσάι ο οποίος "τσίμπησε" την μπάλα με τους αμυντικούς να διώχνουν πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή. Στο 94ο λεπτό ο Περδίκης είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται στα τελευταία δευτερόλεπτα με ποδοσφαιριστή λιγότερο.


Οι ποδοσφαιριστές του Χρήστου Χατζηλιάδη διαχειρίστηκαν άψογα την υπέρ τους κατάσταση, με το τριπλό σφύριγμα της λήξης να τους βρίσκει να πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι ένα σπουδαίο τρίποντο - εξάποντο κόντρα σε μια ομάδα με παρόμοιους στόχους. Πλέον ο Ηρακλής συνεχίζει την αντεπίθεσή του όντας πλέον πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου