CRIMSON NEWS

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Nίκες για Ιταλία, Ρωσία, Ουαλία

 


Πολλές φορές οι εμφανίσεις στους ομίλους δεν λένε όλη την πραγματικότητα. Ωστόσο, η Ιταλία δείχνει ικανή να πάει μακριά στο Euro 2020.

Μετά το 3-0 στην πρεμιέρα του Euro 2020 επί της Τουρκίας ήρθε και το 3-0 επί της Ελβετίας και κάπως έτσι η πρόκριση στην επόμενη φάση κλείδωσε και μαθηματικά. Την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Ουαλία και της αρκεί να μη χάσει για να τερματίσει πρώτη στον όμιλο.


Όταν ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αναλάμβανε την Ιταλία, εκείνη βρισκόταν στην πιο χαμηλή θέση της ιστορίας της στο rank της FIFA μετά το 1992. Επιπλέον, δεν είχαν πάει στο Μουντιάλ του 2018. Τώρα είναι αήττητη για 29 ματς και κατάφερε να μη δεχτεί γκολ για δέκατο σερί αγώνα! Εκπληκτικές επιδόσεις και μία ακόμη πειστική εμφάνιση.


Η «σκουάντρα ατζούρα» βγάζει νέους πρωταγωνιστές, είναι φρέσκια και έχει πολλή ενέργεια. Σε αυτό το ματς ο νέος πρωταγωνιστής ήταν ο Λοκατέλι. Με δύο δικά του γκολ (26′ και 52′) ουσιαστικά καθάρισαν το ματς οι Ιταλοί από ασίστ των Μπεράρντι και Μπαρέλα. Είχαν και άλλες φάσεις σε εκείνο το χρονικό διάστημα, αλλά και το ακυρωθέν γκολ του Κιελίνι νωρίς. Ο τελευταίος παρεμπιπτόντως αποχώρησε λίγο αργότερα τραυματίας.


Η Ελβετία δεν μπόρεσε ουσιαστικά να ανησυχήσει την Ιταλία και στο φινάλε δέχτηκε και τρίτο τέρμα. Ο Ιμόμπιλε, που έψαχνε ένα τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, ήταν αυτός που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 89′.


ΙΤΑΛΙΑ: (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Κιελινι (25′ Ατσέρμπι), Σπινατσόλα, Ντι Λορέντσο, Ζορζίνιο, Μπαρέλα (87′ Κριστάντε), Λοκατέλι (86′ Πεσίνα), Μπεράρντι (69′ Τολόι), Ινσίνιε (69′ Κιέζα), Ιμόμπιλε.


ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Σερ (58′ Ζούμπερ), Ακανζί, Ελβέντι, Τσάκα, Φρόιλερ (82′ Σο), Ροντρίγκες, Μπαμ.


Με σκόρερ τους Ράμσεϊ και Ρόμπερτς η Ουαλία νίκησε την Τουρκία με 2-0 και ετοιμάζεται για την πρόκριση, μηδαμινές ελπίδες για τους Τούρκους.

Η Ουαλία νίκησε 2-0 τη Τουρκία στο Μπακού για τον 1ο όμιλο και αγκάλιασε την πρόκριση στους «16», εξανεμίζοντας τις ελπίδες των αντιπάλων τους.


Σκόρερ οι Ράμσεϊ και Ρόμπερτες, δύο ασίστ και χαμένο πέναλτι ο Μπέιλ. Οι «δράκοι» ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δίκαια πήραν το τρίποντο και βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση.


Αντιθέτως, οι Τούρκοι απογοήτευσαν σε ένα ακόμη ματς αναδεικνύοντας τα τεράστια αμυντικά τους προβλήματα. Έτσι, την τελευταία αγωνιστική θέλουν μόνο νίκη απέναντι στην Ελβετία για να ελπίζουν σε πρόκριση.


Η Ρωσία πήρε τους πρώτους βαθμούς της στον 2ο όμιλο του Euro 2020 και με το υπέροχο πλασέ του Αλεκσέι Μιράντσουκ επικράτησε 1-0 της Φινλανδίας, πιάνοντάς στη βαθμολογία.


Προβάδισμα πρόκρισης στα νοκ άουτ πήρε η Ρωσία, η οποία επικράτησε με 1-0 της Φινλανδίας για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Euro 2020, την έπιασε στη βαθμολογία και έχει προβάδισμα στην ισοβαθμία.


sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου