CRIMSON NEWS

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Νίκες για Φινλανδία και Βέλγιο

 


Σε ένα παιχνίδι -στο οποίο το τελικό αποτέλεσμα έχει ελάχιστη σημασία μπροστά στις συγκλονιστικές στιγμές που έλαβαν χώρα με την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν- η Φινλανδία επικράτησε 1-0 της Δανίας για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Euro 2020 και έφτασε στην πρώτη της νίκη σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Με τον αγώνα να διακόπτεται στο 41' και -αφού υπήρξε η διαβεβαίωση για τη σταθεροποίηση της υγείας του 29χρονου Δανού- να συνεχίζεται, ύστερα από μία ώρα και πενήντα λεπτά. «Χρυσός» σκόρερ για τους Φινλανδούς ο Πογιάνπαλο στο 60', με τον Χραντέτσκι να είναι ο απόλυτος «MVP» της ομάδας του, καθώς έπιασε τα ΠΑΝΤΑ, μεταξύ άλλων και την εκτέλεση πέναλτι του Χόιμπιεργκ στο 74'.



Το Βέλγιο δεν... ζορίστηκε να κάμψει την αντίσταση της Ρωσίας, επικρατώντας 3-0 στην δική του πρεμιέρα στο Euro. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν μια επαγγελματική εμφάνιση, δεν φόρτσαραν ιδιαίτερα και έδειξαν πως μπορούν και χωρίς τον «αρτίστα» τους, Κέβιν Ντε Μπρόινε, κόντρα σε αντιπάλους του επιπέδου της Ρωσίας.

Δύο γκολ ο Λουκάκου (10', 88') και ένα ο Μενιέ (34') για τους νικητές, με τον θηριώδη φορ να ανοίγει από τώρα τον δρόμο για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, με τους Βέλγους να μπαίνουν ιδανικά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ η Ρωσία για 7ο σερι ματς σε Euro δεν κέρδισε.


ΠΗΓΗ:σπορτφμ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου