CRIMSON NEWS

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Mεγάλη νίκη της Ισπανίας, τα κατάφερε και η Σουηδία


 Ακούστηκαν πολλά, γράφτηκαν περισσότερα, αλλά όταν η Ισπανία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο έδωσε εκκωφαντικές απαντήσεις! Οι Ιβηρες διέλυσαν με 5-0 τη Σλοβακία, πέτυχαν τη μεγαλύτερη νίκη στο φετινό EURO και απέδειξαν γιατί πριν τη σέντρα του τουρνουά ήταν στα φαβορί για κούπα. Τρομερή εμφάνιση του Σαράμπια που έκανε ό,τι ήθελε, γέμισε το κέντρο ο Μπουσκέτς και οι Ισπανοί θα βρουν στη φάση των «16» την Κροατία στο Πάρκεν στις 28 Ιουνίου!


Σούπερ ο Σαράμπια, μοιραίος ο Ντουμπράβκα!

Το ημίχρονο στη Σεβίλλη έχει ολοκληρωθεί και ο Τάρκοβιτς αναρωτιόταν πως μπορεί να επαναφέρει την ομάδα του στο «κόλπο» έπειτα από μια απογοητευτική παράσταση στο α΄ μέρος. Η Σλοβακία όχι μόνο δε δημιούργησε, αλλά έκανε όλα τα λάθη του EURO σε 45 λεπτά! Η Ισπανία κυριάρχησε, έκανε ό,τι ήθελε στο ματς και με κορυφαίο τον Σαράμπια έβαλε στα σχοινιά τους Σλοβάκους που δεν πήραν ούτε ανάσα.


Με το... καλησπέρα του ματς οι Ιβηρες μπήκαν δυνατά, πίεσαν και στο 11ο λεπτό είχαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Κόκε ανατράπηκε από τον Χραμάντα, ο Μοράτα ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Ντουμπράβκα με σούπερ επέμβαση κράτησε το μηδέν!



Το 6ο χαμένο πέναλτι των Ισπανών στις εννέα τελευταίες εκτελέσεις σε EURO! Ωστόσο, οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε δεν επηρεάστηκαν, πίεσαν ασφυκτικά, αλλά Σαράμπια, Πέδρι και Μοράτα δεν μπορούσαν να νικήσουν τον γκολκίπερ της Σλοβακίας. Κι όμως ο κορυφαίος της ομάδας σε αυτό το τουρνουά έγινε ο μοιραίος! Στο 30ο λεπτό ο Σαράμπια εξαπέλυσε κεραυνό, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, ο γκολκίπερ της Σλοβακίας και της Νιούκαστλ μπέρδεψε τα χέρια στην προσπάθεια να διώξει σε κόρνερ κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.


Η Ισπανία με οκτώ σουτ σε μισή ώρα, τα τέσσερα εντός στόχου αποτύπωνε στον αγωνιστικό χώρο μια γεμάτη εμφάνιση! Τα πράγματα τελείωσαν στις καθυστερήσεις. Λανθασμένη έξοδος από τον Ντουμπράβκα, ο Μορένο έκανε τη σέντρα και ο Λαπόρτ πέτυχε το 2-0.


Οι Ισπανοί διέλυσαν την άμυνα της Σλοβακίας!

Ο Τάρκοβιτς όχι μόνο δε βρήκε τρόπο να αλλάξει την εικόνα της Σλοβακίας, αντίθετα έμοιαζε αδύναμος να τη σώσει από τον… διασυρμό! Στον αντίποδα, ο Λουίς Ενρίκε ό,τι έκανε έβλεπε να πετυχαίνει! Η Ισπανία ήταν καταιγιστική και στο 56’ ήρθε το τρίτο γκολ, με σκόρερ τον πρωταγωνιστή του ματς, τον Σαράμπια.


Οι Ιβηρες δεν σταμάτησαν εκεί, αναζητούσαν ξέσπασμα για όλα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες. Η Σλοβακία τους το έκανε εύκολο, μιας και η άμυνά της θύμιζε… παιδική χαρά. Στο 67’ ήρθε το τέταρτο γκολ. Ο απίθανος Σαράμπια έκανε υπέροχη μπαλιά και ο Φεράν Τόρες με τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του.


H ομάδα του Λουίς Ενρίκε πέτυχε και 5ο γκολ στο 72’, όταν από κάκιστη αμυντική αντίδραση, ο Κούτσκα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Όπως ήταν φυσικό, ο ρυθμός έπεσε και το βλέμμα των Ισπανών ήταν στο... Σουηδία - Πολωνία. Μέχρι το 92' οι Ιβηρες κρατούσαν την πρωτιά, αλλά στο τέλος η νίκη των Σκανδιναβών τους έστειλε στην Κροατία.


5ος ΟΜΙΛΟΣ


Αποτελέσματα


Σλοβακία - Ισπανία 0-5


Σουηδία - Πολωνία 3-2


Η τελική βαθμολογία:


1. Σουηδία 7 (4-2)


2. Ισπανία 5 (6-1)


3. Σλοβακία 3 (2-7)


4. Πολωνία 1 (4-6)

gazzetta,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου