CRIMSON NEWS

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Προβάδισμα πρόκρισης για Αστέρα, Παvαιτωλικό και Λαμία

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τη νίκη απέναντι στον Πλατανιά, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την 5η φάση του κυπέλλου Ελλάδας, και μαζί το προβάδισμα για την πρόκριση.

Οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 του αντιπάλου τους στο Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων στα Χανιά με όμορφο γκολ (δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή) του Τασουλή στο 51΄ και, με δεδομένο ότι ο αγώνας ρεβάνς θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου στην Τρίπολη, έχουν τον πρώτο λόγο για να περάσουν στην επόμενη φάση.

Ο Πλατανιάς, που αγωνίζεται στη Super League 2, προσπάθησε μετά το τέρμα που δέχθηκε να ισοφαρίσει, πίεσε τον Αστέρα κι έχασε κάποιες ευκαιρίες για να τα καταφέρει, αλλά το σκορ κρίνεται μάλλον δίκαιο, αφού η ομάδα της Τρίπολης γενικά στάθηκε καλύτερα.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Τάτσης): Μαντζάρης, Ραχμάν, Νιαυραδάκης (65΄ Καραγκούνης), Τσαμούρης, Σάαντο, Μποτσέτι, Παπουτσογιαννόπουλος (65΄ Ματέους), Λεωνιδόπουλος, Μιγκέλ, Νίλι, Παπαδόπουλος (77΄ Λουκίνας).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Χιμένεθ): Μιχαήλ, Κώτσιρας (76΄ Ριέρα), Παναγιώτου, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Ιγκλέσιας (17΄ Τασουλής), Μπελόκ, Μπόρχα Φερνάντεθ, Σίτο, Κρέσπι (65΄ Δουβίκας), Χαουρέγκι.




Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ουσιαστικά από σήμερα (31/10), ο Παναιτωλικός που συνέτριψε 4-0 τον Ιάλυσο στη Ρόδο, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 5η φάση της διοργάνωσης.

Τα τέρματα που χάρισαν τη νίκη στους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι Σιέστεντ (20΄), Ντάλσιο (52΄), Ρομάν (85΄) και Ταχάρ (87΄), με αποτέλεσμα να καταστεί τυπική διαδικασία ο αγώνας ρεβάνς, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις αρχές Δεκεμβρίου στο Αγρίνιο.

ΙΑΛΥΣΟΣ (Νίκος Καραμπετάκης): Αγγ. Χειμωνέττος, Τριποτσέρης (53΄ λ. τρ. Σερτζίνιο), Τερζίου, Χατζηδίμπας, Κ. Χειμωνέττος, Γιώργου, Ρεκλείτης (46΄ Τζελάι), Νατσιόπουλος, Μαρτσάκης (67΄ Μαραγκουδάκης), Κουγιός, Πεταυράκης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Ντάλσιο (71΄ Φυτόπουλος), Παρράς, Μιμίτο (80΄ Ρομάν), Λιάβας, Μπαΐροβιτς, Αριγίμπι, Σανιά, Σιέστεντ, Μαρσιάλ (61΄ Ταχάρ), Τσιγγάρρας.,



Η Λαμία πέρασε με 3-0 από το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και «καθάρισε» την πρόκριση στους «16». Ήττα για τον Αιολικό έπειτα από τέσσερις αγώνες στο θεσμό, πρώτη επίσημη νίκη φέτος, για την ομάδα της Φθιώτιδας.
Την πρόκριση στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας έβαλε στο τσεπάκι της η Λαμία με το 3-0 που σημείωσε επί του Αιολικού και έδωσε τέλος, παράλληλα, στο αήττητο σερί του, στο Κύπελλο Ελλάδας, ενώ πανηγύρισε την πρώτη της επίσημη νίκη, τη φετινή περίοδο (έχει τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες στη Σούπερ Λιγκ).


Στον αγώνα που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (31/10) στο δημοτικό στάδιο της Μυτιλήνης, υπό βροχή, η ομάδα της Φθιώτιδας επιβεβαίωσε τον τίτλο του απόλυτου φαβορί και δεν άφησε περιθώριο στους νησιώτες, με τους οποίους τη χωρίζουν τρεις κατηγορίες «καθαρίζοντας» το παιχνίδι από το α’ ημίχρονο.

Ήταν το διάστημα στο οποίο η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε οχτώ τελικές προσπάθειες, δύο από τις οποίες έγιναν γκολ: η πρώτη στο 15ο λεπτό όταν ο Τουράμ έξω από την περιοχή, έκοψε αριστερά στον Ρόμανιτς που μπήκε στην περιοχή και σκόραρε για το 0-1 και η δεύτερη 30 λεπτά αργότερα, όταν ο Τιρόνε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, με εξαιρετικό πλασέ σημείωσε το 0-2. Ο ίδιος παίκτης στο 41’ έπειτα από σέντρα του Τουράμ από δεξιά, από το ύψος του πέναλτι έχασε την ευκαιρία του αγώνα με σουτ, απόδειξη ότι στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν γκολ και όλα… χάνονται.

Ο Τουράμ στο 17’ που αστόχησε σε τετ α τετ, το φάουλ του Τιρόνε που έφυγε λίγο άουτ στο 27’ και του Σάλιακα στο 32’ που είχε την ίδια κατάληξη, το δυνατό σουτ του ίδιου παίκτη ένα λεπτό αργότερα που απέκρουσε ο Σφύρλας, και η διπλή ευκαιρία του Ρόμανιτς και του Σάλιακα στο 43’, συμπλήρωσαν το καρέ των ευκαιριών για τους παίκτες του Άκη Μάντζιου στο πρώτο 45λεπτό, για τους οποίους ο αγώνας - ρεβάνς στις αρχές Δεκεμβρίου, έχει πλέον, τυπικό χαρακτήρα.

Δεν επανέλαβαν την έκπληξη

Ο Αιολικός προσπάθησε να δει την αντίπαλο του στα μάτια, χωρίς όμως, να τα καταφέρει... Όντας ομάδα της Γ’ Εθνικής άλλωστε, η διαφορά του με τη Λαμία ήταν στη θεωρία (και στην πράξη) τεράστια.

Αυτό βέβαια, δεν εμπόδισε την ομάδα του Γιάννη Γεωργαρά, στην προηγούμενη φάση να κάνει τη μεγάλη έκπληξη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και να τον αποκλείσει, ενώ την ίδια τύχη είχαν ο Πανσαμιακός, η Κόρινθος και η Νίκη Βόλου στις προηγούμενες φάσεις, με μία ισοπαλία και τρεις νίκες, με μηδέν παθητικό σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια, για τον Κυπελλούχο της ΕΠΣ Λέσβου.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο είχαν μόνο μία τελική προσπάθεια, ένα σουτ του Μπουρούς στο 5’ που απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος και τίποτα άλλο καθώς περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Στο… χαλαρό

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο β’ ημίχρονο με τον Αιολικό να παρουσιάζεται κουρασμένος, ωστόσο  δημιούργησε ορισμένες ευκαιρίες.

Για τους γηπεδούχους, στο 60’ σέντρα του Παλαμουτσή από δεξιά, πέρασε παράλληλα από την εστία της Λαμίας ενώ ο Θεοδωρόπουλος είπε «όχι» σε δυνατό σουτ του Λαμπράκη στο 64’, στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του Αιολικού μετά τη φάση του 5ου λεπτού. Οι νησιώτες τελείωσαν το παιχνίδι με 10 αφού στο 80’ ο Σπόλιαριτς αποχώρησε τραυματίας.

Η Λαμία έριξε τέμπο και ο Άκης Μάντζιος είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο σε νεαρούς και να κάνει διάφορες δοκιμές. Στο 46’ πάντως, ο Τιρόνε με γυριστό σουτ δεν μπόρεσε να σκοράρει ενώ στο 70’ ο Σάλιακας με πλασέ, έπειτα από κάθετη πάσα του Καραγιάννη, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης της Λαμίας.

Ο διαιτητής Μανούχος (Αργολίδας) έδειξε κίτρινη κάρτα στους: Τσομπανέλλη, Κρητικό - Πλιάτσικα, Τιρόνε.

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Σφύρλας, Αγριμάκης, Βαλιός, Κρητικός, Καλαφάτης, Τσομπανέλλης (68’ Ν. Λαζαρίδης), Σπόλιαριτς, Κατσίκης (75’ Παρέλλης), Παλαμουτσής, Τσιπάς (58’ Λαμπράκης), Μπουρούς.

ΛΑΜΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Πλιάτσικας (75’ Νικολόπουλος), Τιρόνε (62’ Βλαχομήτρος), Σάλιακας, Ρόμανιτς, Τζανετόπουλος, Τουράμ (68’ Καραγιάννης), Μπαχανάκ, Ράμος, Μπουλουλής.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου