CRIMSON NEWS

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

H αγωνιστική δράση στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ανώτερη η Μπαρτσελόνα στο «Parc Olympique Lyonnais» την Τρίτη (19/2), αλλά η Λυών έκανε την μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Αουάρ. Οι Καταλανοί είχαν την κατοχή της μπάλας, δημιούργησαν φάσεις, όμως έμειναν στο 0-0 στην Γαλλία στον πρώτο αγώνα των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι.

Βάσει της εικόνας του αγώνα και της δυναμκότητας και το γεγονός ότι η ρεβάνς θα γίνει στο «Καμπ Νόου» στη Βαρκελώνη, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει τον πρώτο λόγο, αλλά κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την πολύ καλά δουλεμένη Λυών του Ζενεσιό.

Η παρέα του Μέσι δημιούργησε και έχασε πάνω από 20 τελικές προσπάθειες για γκολ, όμως αν δεν ήταν κάτω από την εστία ο Τερ Στέγκεν, τόσο η… φωτοβολίδα του Αουάρ στο 9΄θα είχε καταλήξει στα δίχτυα. Ο Γερμανός κίπερ απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και επέστρεψε στην αγκαλιά του.

Όχι πως η Μπαρτσελόνα δεν είχε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά όταν ο Λουίς Σουάρες αστοχεί από το ύψος του πέναλτι, όπως στην φάση του 70’, τότε δίνει δικαιώματα στους φιλόδοξους Γάλλους. Ο επαναληπτικός στην Ισπανία αυτομάτως χρίζει φαβορί την «Μπάρτσα», αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Και η Λυών διαθέτει ποιοτικούς παίκτες μπροστά για να κάνει την ζημιά.

ΛΥΩΝ (Μπρουνό Ζενεσιό): Λόπες, Ντουμπουά, Μαρσέλο, Ντεναϊέρ, Μεντί, Εντομπελέ (84' Τσεΐκ), Αουάρ, Τραορέ (69' Τουσάρ), Τεριέ (76' Κορνέ), Ντεπάι, Ντεμπελέ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Λενγκλέ, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Σέρτζι Ρομπέρτο (81' Βιδάλ), Ράκιτιτς, Ντεμπελέ (67' Κοουτίνιο), Μέσι, Σουάρες.


Αλληλοεξουδετερώθηκαν... Χωρίς νικητή και γκολ ολοκληρώθηκε την Τρίτη (19/2) η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου, για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο «Άνφιλντ» και πλέον ο επαναληπτικός της 13ης Μαρτίου αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι «ρεντς» ήταν ελαφρώς καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ έστω μία από τις 14 τελικές που δημιούργησαν.

Μετά το κακό πρώτο δεκάλεπτο το ματς απέκτησε ρυθμό, με τους «ρεντς» να έχουν την υπεροχή κάνοντας, πάντως, πολλά λάθη στην άμυνα. Μάλιστα, στο 33' έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν... κεφάλι στο σκορ ωστόσο ο Μανέ αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Κλοπ αύξαναν την πίεσή τους όμως οι Βαυαροί ήταν ψύχραιμοι και υπομονετικοί και κράτησαν το μηδέν παθητικό μέχρι την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν «φτωχό» σε ποιότητα σε σχέση με το πρώτο. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που κυκλοφορούσαν τη μπάλα, ωστόσο οι παίκτες του Νίκο Κόβατς λειτουργούσαν υποδειγματικά στο ανασταλτικό κομμάτι, κρατώντας τους μακριά από την εστία του Νόιερ. Είναι χαρακτηριστικό πως οι μοναδικές καλές στιγμές ήταν δύο: Συγκεκριμένα, στο 59' το σουτ του Γκνάμπρι πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 85' ο Νόιερ εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Μανέ.

Στα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε κάτι και έτσι το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, Τζιανλούκα Ρόκι.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιουργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ - Αρνολντ, Φαμπίνιο, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (76' Μίλνερ), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο (76' Ορίγκι), Μανέ.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Τιάγκο, Χάβι Μαρτίνεθ, Γκνάμπρι (90+1' Ραφίνια), Ροντρίγκες (88' Ρενάτο Σάντσες), Κομάν (81' Ριμπερί), Λεβαντόφσκι.

a sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου