CRIMSON NEWS

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Νίκησε και ελπίζει για πεντάδα

Στην πρώτη του φετινή εμφάνιση ως βασικός, ο Όμρι Άλτμαν σκόραρε στο 16ο λεπτό και χάρισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο παγωμένο ΟΑΚΑ.

Ο Γιώργος Δώνης προτίμησε τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη στο αριστερό άκρο, έδωσε φανέλα βασικού στον Δημήτρη Κουρμπέλη και άρχισε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα τον Όμρι Άλτμαν.

Ο Γιώργος Παράσχος, από την πλευρά του, επέλεξε διάταξη 3-4-3, με τον Χοσέ Λουίς Βαλιέντε να αγωνίζεται μπροστά στην τριάδα (λίγο πιο μπροστά του ο Φράνκο Μπελόκ).

Το 4-2-3-1 του Δώνη απέδωσε καρπούς μόλις στο 16ο λεπτό, όταν από εξαιρετική μπαλιά του… μασκοφόρου Κουρμπέλη, ο καλυπτόμενος Άλτμαν κοντρόλαρε ιδανικά, γύρισε και νίκησε με σουτ τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Μετά το γκολ ο Αστέρας Τρίπολης έγινε πιο επιθετικός και σε διάστημα πέντε λεπτών (25’-30’) είχε δύο πολύ επικίνδυνες επισκέψεις από αριστερά, χωρίς ωστόσο να πετύχει την ισοφάριση.

Γενικώς η αρκαδική ομάδα δεν κατέγραψε τελικές (6-1 στο α’ ημίχρονο), ενώ η κατοχή ήταν… καταπράσινη με 59% και δύο ακόμη καλές στιγμές.

Ο Αστέρας έχασε μοναδική ευκαιρία στο 57ο λεπτό για να ισοφαρίσει (τετ-α-τετ του Μιχάλη Μανιά που κατέληξε άουτ).

Στο 61’ οι Δώνης και Παράσχος έριξαν στη μάχη τους Αντονί Μουνιέ και Χρήστο Αραβίδη αντίστοιχα, χωρίς όμως να αλλάξουν τη διάταξή τους.

Ο τραυματισμός του Κουρμπέλη και η συμπεριφορά του Φερνάντες (έπρεπε να αποβληθεί) σημάδεψαν το επόμενο διάστημα του αγώνα, ο οποίος κυλούσε καλά για τον Παναθηναϊκό.

Ένα σουτ του Αραβίδη στο 75’, μα κυρίως το χαμένο τετ-α-τετ του Μακέντα στο 77’ ήταν οι τελευταίες αξιόλοξες στιγμές του ματς.

Ο Παράσχος έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο των Κοσμά Τσιλιανίδη (74’) και Τάσου Δουβίκα (83’), όμως δεν κατέγραψε τελικές.

Ο Δώνης, από την πλευρά του, αντικατέστησε τον Χατζηγιοβάνη με τον Αχιλλέα Πούγγουρα για να ενισχύσει την αμυντική του γραμμή.

sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου