CRIMSON NEWS

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Προβάδισμα πρόκρισης για ΑΕΚ και Αστέρα

Το πρώτο ημίχρονο ήταν τόσο αδιάφορο που αν έλεγε κανείς στους θεατές αυτού του παιχνιδιού ότι το δεύτερο ημίχρονο θα ήταν γεμάτο συγκινήσεις δεν υπήρχε περίπτωση να τον πιστέψουν. Το πρώτο 45λεπτο ήταν τυπικό παιχνίδι κέντρου με τις δυο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται στον χώρο της μεσαίας γραμμής και τις αξιοσημείωτες στιγμές να έρχονται με το σταγονόμετρο.

Τα... χασμουρητά του πρώτου μέρους συνεχίστηκαν και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και όταν στο 55ο λεπτό έπεσε ένα μέρος από τα φώτα του γηπέδου με αποτέλεσμα ο μισός αγωνιστικός χώρος να βυθιστεί στο σκοτάδι, λογικά κάποιοι παραλίγο να... κοιμηθούν. Όταν μετά από 20 λεπτά ωστόσο τα φώτα επανήλθαν και το παιχνίδι ξεκίνησε εκ νέου, το παιχνίδι απέκτησε μαζεμένη όλη την ένταση που του έλειπε.

Πρώτα ήρθε το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ με τον Καρασαλίδη να ανατρέπει εκτός περιοχής τον Αλμπάνη και τον Σιδηρόπουλο να κάνει ένα τραγικό λάθος δείχνοντας την άσπρη βούλα. Στη συνέχεια ήρθε η ξαφνική μετάλλαξη του Πόνσε που από ωραίος -που ευστόχησε στο πέναλτι και έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ- έγινε μοιραίος καθώς δέχθηκε δεύτερη κίτρινη και άφησε την Ένωση με παίκτη λιγότερο.

Με τον Ατρόμητο να υπερτερεί αριθμητικά στα εναπομείναντα 28 λεπτά του αγώνα, η ομάδα του Περιστερίου πήρε τον έλεγχο αλλά δεν έχανε ευκαιρίες. Αντίθετα, η ΑΕΚ είτε αμυνόμενη μαζικά είτε κρατώντας τη μπάλα στον χώρο του κέντρου, ήταν η ομάδα που έμοιαζε να διαχειρίζεται πολύ πιο αποτελεσματικά τη συνθήκη. Πολύ λογικά το 0-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έγινε. Ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε νικητής με 1-0 από τον Παγκρήτιο κόντρα στον Εργοτέλη και πλέον κρατά την τύχη του στα χέρια του, αναφορικά με τη συνέχειά του στον θεσμό.

Εξ' αρχής οι ρόλοι των δύο ομάδων ήταν ξεκάθαροι. Ο Αστέρας ήταν η ομάδα της Super League, η οποία μπήκε με σκοπό να ψάξει το γκολ, ενώ ο Εργοτέλης η ομάδα της Football League, της οποίας οι προσπάθειες συντονίζονταν γύρω από το να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

Ο στόχος των γηπεδούχων επετεύχθη στο πρώτο ημίχρονο, παρότι χτυπήθηκαν από την ατυχία, καθώς έχασαν με τραυματισμούς δύο παίκτες (Μπαχανάκ, Έφορντ) μέσα στα πρώτα 25 λεπτά. Παράλληλα, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δημιούργησε αρκετές κλασικές ευκαιρίες, όμως πότε η αστοχία των παικτών του και πότε οι επεμβάσεις του Κατσιμήτρου κράτησαν το μηδέν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δυνατά, με ευκαιρίες για αμφότερες τις ομάδες, όμως αυτός που βρήκε το γκολ ήταν εκείνος που το κυνηγούσε από το ξεκίνημα, ο Αστέρας Τρίπολης χάρη σε ένα ψύχραιμο πλασέ του Ρόλε. Από το σημείο του γκολ η ροή του αγώνα άλλαξε, με τους Κρητικούς να επιδεικνύουν ένα νέο μαχητικό πνεύμα και επιθετική διάθεση. Μάλιστα, αρκετές φορές απείλησαν τον Αθανασιάδη.

Εντούτοις, με το πέρασμα του χρόνου οι Αρκάδες πάγωσαν τον ρυθμό και έφεραν το ματς στα μέτρα τους δημιουργώντας κι ορισμένες προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ. Εντέλει το 1-0 υπέρ των Αρκάδων παρέμεινε.
sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου