CRIMSON NEWS

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Nικητές οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός!

Έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζαμπά, «σέρβιρε» δύο γκολ τα οποία αξιοποίησαν ο Πρίγιοβιτς στο 51 και ο Λημνιός στο 76’ -κι ενώ είχε μπει στο ματς πριν από… 24 δευτερόλεπτα-ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-0 στο ντέρμπι της όγδοης αγωνιστικής.

Αποτέλεσμα που ήρθε απόλυτα δίκαια, με βάση τη συνολική εικόνα της αναμέτρησης, σήμανε την τρίτη διαδοχική νίκη του «δικέφαλου του Βορρά» επί του αντίπαλου του, ενώ παράλληλα τον ανέβασε μόνο στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Το «τριφύλλι» από την άλλη γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα, σε ένα ματς όπου είχε για κορυφαίο του παίκτη τον Διούδη και έλλειμμα των χαρακτηριστικών που είχε δείξει μέχρι σήμερα…
Το ματς: 

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο δυνατά και με εμφανή διάθεση να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα. Μόλις στο 2’, μάλιστα ο Βιεϊρίνια έδειξε τις… διαθέσεις της ομάδας του, αλλά το σουτ του μετά από ωραία συνεργασία με τον Κάνιας, πέρασε άουτ. 

Τα λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού, κυρίως στην απομάκρυνση της μπάλας και τις τοποθετήσεις τους μετέπειτα, επέτρεψαν στον «δικέφαλο του Βορρά» να έχει την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα, έστω κι αν αυτή δεν συνοδεύτηκε από κάποια άλλη αξιόλογη φάση από πλευράς του. 

Μέχρι που φτάσαμε στο ημίωρο, με τον Πρίγιοβιτς να κάνει μια πολύ δύσκολη, γυριστή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζαμπά και τον Διούδη να... απογειώνεται, βγάζοντας σε κόρνερ, στην σημαντικότερη φάση του πρώτου 45λεπτου! 



Φάση που… επαναλήφθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μάτος να σεντράρει και τον Πρίγιοβιτς να κάνει την κεφαλιά αλλά τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη. 

Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν το σκορ στο 6’, όταν από πολύ ωραία κάθετη πάσα του Μπουζούκη ο Μακέντα πέρασε τον Πασχαλάκη αλλά δεν μπόρεσε να σουτάρει, αφού τον κόντραρε σωστά ο Βαρέλα... 

Στη συνέχεια, προσπάθησαν και αναπτύχθηκαν… μονόπλευρα, από τα δεξιά με τον Κουλιμπαλί, με αποτέλεσμα όσο περνούσε η ώρα να μην έχουν ιδέες και… ευκαιρίες για να απειλήσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ. 

Κάπως έτσι, η επόμενη… υποψία φάσης καταγράφηκε στο 35ο λεπτό, με το σουτ του Καμπετσή, έξω από την περιοχή και τη μπάλα να περνάει εκτός εστίας του Πασχαλάκη, ενώ ολοκλήρωσαν με μία τελική. 

Τα είδε... όλα ο Ολυμπιακός, αλλά παραμένει ακόμα ζωντανός! 

Οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν κάτι παραπάνω από... σκούρα κόντρα στον εξαιρετικά διαβασμένο Απόλλωνα του Γιάννη Μαντζουράκη, αλλά τελικά, ο μοναδικός σέντερ-φορ που έχει απομείνει στο ρόστερ και σήμερα ήρθε από τον πάγκο, Δημήτρης Μάνος, έδωσε τη λύση. Ο περσινός πρώτος σκόρερ της Football League στο 90' με... σεντερφορίσια κίνηση λύτρωσε τον Ολυμπιακό (1-0) και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της ομάδας του για τη διεκδίκηση της κορυφής. 

Κακή η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου για τους «ερυθρόλευκους» που ουσιαστικά έπαιζαν χωρίς επιθετικό, έχοντας τον Χριστοδουλόπουλο ως επιθετικό, ενώ στο δεύτερο μέρος ανέβηκαν, αλλά χωρίς να δημιουργούν με ευκολία καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. 

Σαφώς βελτιωμένος ο Απόλλωνας όπως είχε αποδείξει κόντρα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αλλά παραμένει στο μηδέν. 

Παραφωνία της αναμέτρησης ο α' βοηθός, Χριστάκογλου, που στο πρώτο ημίχρονο ανέκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Χριστοδουλόπουλο, ενώ απέδειξε την πλήρη ανεπάρκειά του στο 83', όταν ο Ναδάλες έβγαινε απέναντι στον Σα, αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ, παρά το γεγονός ότι είχε αρχίσει την προσπάθειά του πίσω από το κέντρο του γηπέδου. 

sportfm.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου