CRIMSON NEWS

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Αποκλείστηκε και ο Παναθηναϊκός

Υποχρεωμένος να στρέψει εξ ολοκλήρου την προσοχή του στις εγχώριες διοργανώσεις είναι πλέον ο Παναθηναϊκός, καθώς το βράδυ της Πέμπτης (24/8) γνώρισε νέα ήττα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, αυτή τη φορά με 1-0, και έμεινε εκτός ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
Προφανώς και το έργο των «πράσινων» ήταν πολύ δύσκολο μετά την ήττα στο «Α. Νικολαΐδης», ωστόσο θα περίμενε κανείς από την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να δείξει μια καλύτερη εικόνα από αυτή που παρουσίασε στην έδρα των Βάσκων.
Όμως, με τους περισσότερους παίκτες σε κακή βραδιά ήταν απίθανο να γίνει η μεγάλη ανατροπή και έτσι ο ΠΑΟ φάνηκε λίγος, αποχαιρετώντας από τον Αύγουστο την Ευρώπη, κάτι που συμβαίνει για τρίτη φορά στα επτά τελευταία χρόνια.
Ο Ζέκα ξεχώρισε κάπως από πλευράς «τριφυλλιού», άτυχος στάθηκε ο Τσάβες βρίσκοντας δοκάρι στη μοναδική, ουσιαστικά, σπουδαία ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι, ενώ απογοητευτικοί ήταν οι Λουτσιάνο, Καμπέσας και Λουντ.
Kακός για 30' και το πλήρωσε...
Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν αρνητικός μέχρι το 30', με τους παίκτες του Ουζουνίδη να αδυνατούν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, χωρίς μάλιστα να είναι καταιγιστικοί οι γηπεδούχοι.
Ο Τσάβες ήταν αποκομμένος στην επίθεση, η Μπιλμπάο από την πλευρά της ζητούσε με υπομονή το γκολ και τελικά τα κατάφερε στο 22' από υποδειγματική συνεργασία των Αντούριθ και Σουσαέτα και με σκόρερ τον Μουνιαΐν.
Το 1-0 έφερε μια φυσιολογική χαλάρωση των παικτών του Χοσέ Άνχελ Θιγάντα, που είχαν και προίκα το 3-2 του πρώτου ματς στη Λεωφόρο, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να ανεβούν μέτρα στο γήπεδο στο τελευταίο τέταρτο και να προσπαθούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης.
Αυτό λίγο έλειψε να έρθει στο 41', αλλά ο Τσάβες με ωραίο σουτ σημάδεψε το δοκάρι, για να χαθεί έτσι η ευκαιρία για το 1-1, που θα έδινε άλλον αέρα στην ελληνική ομάδα.
Είχε διαδικαστικό χαρακτήρα...
Στο δεύτερο μέρος πολλοί θα περίμεναν την αντίδραση του «τριφυλλιού», που δεν είχε πια και τίποτα να χάσει.
Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν σε καθόλου καλή βραδιά, δεν είχε λύσεις στο παιχνίδι του, έδειξε αρκετά κουρασμένος και οι Βάσκοι ήταν αυτοί που ήταν σαφώς πιο απειλητικοί για ένα δεύτερο τέρμα.
Ο Ουζουνίδης δεν πήρε πράγματα ούτε από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο (Μολίνς, Άλτμαν), συνεπώς η Μπιλμπάο οριστικοποίησε ξεκούραστα την παρουσία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, διπλασιάζοντας τις νίκες της επί των «πράσινων».
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γάλλος Μπενουά Μπαστιέν με βοηθούς τους συμπατριώτες του Φρεντερίκ Ακέ και Χικάμ Ζακρανί.
Κίτρινες: 75' Λέκουε - 27' Γιόχανσον, 34' Λουτσιάνο.
ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Χοσέ Άνχελ Θιγάντα): Ερερίν, Λαπόρτ, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ (74' Ρίκο), Μουνιαΐν (79' Ακέτσε), Σουσαέτα (64' Γουίλιαμς), Λέκουε, Ετσεϊτά, Αντούριθ, Μπαλενθιάγκα, Κόρντομπα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Καμπέσας (66' Μολίνς), Λουντ (66' Άλτμαν), Λουτσιάνο, Τσάβες (74' Δώνης
a-sports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου