CRIMSON NEWS

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Διπλό η Ξάνθη, ισοπαλία στο Αγρίνιο!

Ο Πλατανιάς ήλπιζε σε ένα δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα στα Περιβόλια, ωστόσο η Ξάνθη τον… γείωσε. Με γκολ των Μπρίτο και Γέντρισεκ, οι Ακρίτες επικράτησαν 2-0 και πήραν το πρώτο τους τρίποντο!

Το ματς


Κακός ρυθμός και επαναλαμβανόμενα λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής από τους παίκτες των δύο ομάδων στο πρώτο δεκάλεπτο. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα η Ξάνθη έπαιρνε ολοένα και περισσότερα μέτρα στο χορτάρι και με τη συμπλήρωση 18 λεπτών ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Μπρίτο έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, πέρασε δύο αντιπάλους και με διαγώνιο σουτ μέσα από το «κουτί», νίκησε τον Ομπερχάουσερ για το 1-0!

Μάλιστα, οκτώ λεπτά αργότερα και με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να συνέλθουν από το… σοκ, η Ξάνθη «χτύπησε» ξανά στο ματς με συνεργασία βγαλμένη από ομάδα υψηλού επιπέδου. Ο Λουσέρο έδωσε στον Ντε Λούκας, που πάτησε για τον Κασάδο, με τον τελευταίο να σεντράρει με την μία και τον Γέντρισεκ με μονοκόμματο σουτ να γράφει το 2-0! Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, δεν άφηναν κανένα περιθώριο στους Κρητικούς να αντιδράσουν, οι οποίοι δεν μπορούσαν να φτιάξουν φάσεις και προσπαθούσαν να απειλήσουν μόνο με μακρινά σουτ που δεν είχαν καμία τύχη.

Μπρίτο και Κίκε έκαναν φοβερό παιχνίδι, ο Ντε Λούκας οργάνωνε με… μαεστρικό τρόπο και στο 38’ λίγο έλειψε να σκοράρουν και τρίτη φορά αλλά ο Ομπερχάουσερ είπε «όχι» στον Γέντρισεκ μέσα από την περιοχή. Στην αμέσως επόμενη φάση, πάντως, ο Πλατανιάς είχε την πρώτη του ευκαιρία στο ημίχρονο αλλά ο Ζίφκοβιτς «έβγαλε» το κοντινό σουτ του Κοροβέση κρατώντας το προβάδισμα των δύο τερμάτων για την ομάδα του.




Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Ομπερχάουσερ, Στάθης, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Βάντερσον, Κρος, Αγγελόπουλος, Ενσικουλού, Ντεβέσα, Κοροβέσης, Γκρζέλτσακ.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Λισγάρας, Μπρίτο, Καμαρά, Κίκε, Κασάδο, Φλίσκας, Λουσέρο, Γέντρισεκ.

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Βασίλης Λάμπρου (Ανατ. Αττικής), Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής)
Τέταρτος: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθήνας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-2


Ο Ατρόμητος έφτασε μια ανάσα από σπουδαίο διπλό στο Αγρίνιο με απίθανη γκολάρα του Ντάουντα, αλλά ο ψυχωμένος Παναιτωλικός ισοφάρισε με τον Μοράρ και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις (2-2) σε ματσάρα στο β΄ημίχρονο.

Παναιτωλικός και Ατρόμητος έψαχναν στο Αγρίνιο την πρώτη φετινή νίκη τους στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ Σουρωτή προκειμένου να αποφύγουν περαιτέρω τριγμούς στο εσωτερικό της κάθε ομάδας.

Για τα «καναρίνια», η επιστροφή των οργανωμένων φίλων του Παναιτωλικού στο πέταλο της Θύρας 6 συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα, καθώς έσπρωξε την ομάδα του Αγρινίου στην ισοφάριση και τις δύο φορές που βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Ο Ατρόμητος προηγήθηκε δις με τον Ντάουντα να πετυχαίνει το γκολ της αγωνιστικής, ωστόσο ο Βλαντ Μοράρ, η «χρυσή αλλαγή» του Μάκη Χάβου στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Μόνη πηγή απειλής οι στημένες φάσεις

Με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται στην δημιουργία φάσεων μέσα από την κανονική ροή του παιχνδιού, ο Ατρόμητος είχε την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν μπορούσε να φανεί απειλητικός απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων.

Άλλωστε, οι μοναδικές αξιοσημείωτες στιγμές στο πρώτο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού για τους Περιστεριώτες προήλθαν από στημένες φάσεις και συγκεκριμένα από εκτελέσεις του Ουμπίδες. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως Ντιγκινί (8') και Ντάουντα (21') δεν απείλησαν την εστία του Κυριακίδη.

Κακός ρυθμός, λάθη και σκληρά μαρκαρίσματα

Η απουσία φάσεων και η έλλειψη επιθετικότητας από τον Παναιτωλικό δεν βοηθούσε στην παραγωγή φάσεων. Αντιθέτως, κυριαρχούσαν οι αβίαστες λανθασμένες μεταβιβάσεις και τα σκληρά φάουλ. Για τα «καναρίνια» η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του Μίρκοβιτς ολοκληρώθηκε με σουτ του Μάζουρεκ που δεν είχε πορεία προς την εστία.

Αντεπίθεση-γκολ για τον Ατρόμητο, διαμαρτυρίες στον Παναιτωλικό

Η κυριαρχία του Ατρομήτου μεταφράστηκε σε γκολ στο 33ο λεπτό σε μία φάση που προκάλεσε φωνές στον πάγκο του Παναιτωλικού. Σε διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Ντιγκινί και Ροντρίγκες ο τελευταίος βρέθηκε στο έδαφος και άθελά του τροφοδότησε τον Ουμπίδες ο οποίος με «γλυκιά» σέντρα βρήκε τον Ντινγκινί και ο Γάλλος με καφαλιά έδωσε προβάδισμα με 1-0 στον Ατρόμητο.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης με τον Κομίνη να δείχνει «παίζετε» και κατόπιν να αποβάλλει τον υπεύθυνο του τμήματος ακαδημιών του Παναιτωλικού Χρήστο Κουτσοσπύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου