CRIMSON NEWS

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Nίκη για την ΑΕΛ και άρεσε στον κόσμο της


 Φιλική νίκη σημείωσε  η ΑΕΛ επικρατώντας του ΝΠΣ Βόλος με σκορ 1-0 με τέρμα του Κώστα Παπαγεωργίου, ο οποίος σκόραρε για τρίτη φορά κόντρα σε βολιώτικη ομάδα (είχε σκοράρει δις στο προηγούμενο φιλικό με τη Νίκη).


Και αν η νίκη περνά σε δεύτερη μοίρα, λόγω του φιλικού χαρακτήρα της αναμέτρησης, η εμφάνιση της «βυσσινί» ομάδας κέρδισε τους Λαρισαίους φιλάθλους, αφού έδειξε χαρακτήρα, είχε πίεση και καλή κυκλοφορία της μπάλας.



Εμφανή σημάδια βελτίωσης

Εμφανώς βελτιωμένη εμφανίστηκε η ομάδα της ΑΕΛ σε σχέση με το προηγούμενο εντός έδρας φιλικό ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας.


Η ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη από τα πρώτα λεπτά έδειξε διάθεση για να πιέσει τον αντίπαλο, αλλά κυρίως να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να ψάξει από τα πλάγια, αλλά και κάθετα την επιθετική της ενέργεια. Αυτή η φιλοσοφία της έδωσε τη δυνατότητα να ελέγχει τον ρυθμό και να πιέζει τον αντίπαλο, που και σε καλύτερο ρυθμό βρίσκεται αλλά και επίσημα παιχνίδια έχει στα… πόδια της.


Μάλιστα, αυτό που της έδωσε και καλύτερη ψυχολογία ήταν το γρήγορο γκολ, αφού μόλις στο 6ο λεπτό ο Καλουτσικίδης έκανε τη σέντρα και ο Κώστας Παπαγεωργίου με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1. Από κει και πέρα η λαρισινή ομάδα ελέγχοντας τον ρυθμό δεν επέτρεψε στον αντίπαλό της να φανεί επιθετικά και είναι ενδεικτικό ότι οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν κυρίως από αριστερά και με κάποιες σέντρες να γίνουν απειλητικοί.



Οι «βυσσινί» έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 33ο λεπτό, όταν ο Μιλτιάδης με ωραία ατομική προσπάθεια απέφυγε δύο παίκτες και έδωσε στον Κώστα Παπαγεωργίου που με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Πεντρόσο, μόνο απέναντι από τον Παπαδόπουλο με το Αργεντίνο να καθυστερεί και να μην μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο κήπερ.


Ο Αργεντίνος ήταν ο πρωταγωνιστής και στη φάση του 45ου λεπτού όταν βρέθηκε εκ νέου μόνος απέναντι από τον Παπαδόπουλο, αλλά το σουτ που έκανε δεν βρήκε στόχο.


Σε ρυθμούς… πρωταθλήματος

Αν και οι δύο ομάδες έκαναν αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πολύ γρήγορος, με την ΑΕΛ να ελέγχει τον ρυθμό του και να μην επιτρέπει στους αντιπάλους της να γίνουν απειλητικοί για την εστία της. Παρ’ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα καλό σουτ του Τριανταφύλλου στο 50ο λεπτό με τον Θεοδωρόπουλο να απομακρύνει τον κίνδυνο, ενώ ένα δεκάλεπτο μετά ο Μαϊδανός είδε την προσπάθειά του να αποκρούεται και η μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Μαυριάς προς τον Θανάση Παπαγεωργίου η κεφαλιά του οποίου πέρασε άουτ.



ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος (52’ Σουλούκος), Καλουτσικίδης (46’ Παπαγεωργίου Αθ.), Κοσουνού (46’ Μαϊδανός), Ηλιάδης (75’ Γλυνός), Μαξιμένκο (46’ Γκοτζαμανίδης), Θωμαϊδης (52’ Ραμίρεζ), Παπαγεωργίου Κ. (46’ Πλέγας), Μιλτιάδης (52’ Αντράντα) (76’ Γαρουφαλιάς), Κούστα (42’ λ.τ. Όγκμποε), Πεντρόζο (52’ Τσουμάνης), Νικολιάς (46’ Μαυριάς)


ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ:


Παπαδόπουλος, Τάχατος, Σιελής, Πιρίνεν, Λυμπεράκης, Χαβιέ, Μεζκουίντα, Κριστιάν, Τσέλιος, Φερνάντεθ, Σταμένκοβιτς


Έπαιξαν και οι: Κότνικ, Εσκοβάλ, Τριανταφύλλου, Μπαριέντος, Φερνάντες Πάολο, Τσελεμπάκης


LARISSANET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου