CRIMSON NEWS

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Η μεταγραφή του Μπαντιμπανγκά στην Τσερνομόρετς


 Ο πρώην παίκτης της ΠΑΕΛ ΑΕΛ Βέλγος Ζίγκι Μπαντιμπανγκά έκανε τη μεγάλη έκπληξη και συνέχισε την καριέρα του στην Τσερνομόρετς της Οδησσού στην Ουκρανία και μάλιστα συμμετείχε στην αποστολή στον αγώνα με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ όπου η ομάδα του έχασε με 2-1, ενώ προχθές αγωνίστηκε σε φιλικό της ομάδας του στο Κίεβο.


Ο πόλεμος δεν σταματάει το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό…

Ο Μπαντιμπανγκά είναι γνώριμος όχι μόνο στη Λάρισα αλλά και σε όλη τη χώρα αφού εκτός της ΠΑΕ ΑΕΛ (4 συμμετοχές) αγωνίστηκε στην Αναγέννηση Καρδίτσας (15 συμμετοχές, 3 γκολ), στον Αστέρα Τρίπολης (14 συμμετοχές) και στον Εργοτέλη (29 συμμετοχές, 6 γκολ).

Η μετάβασή του στην Ουκρανία ήταν λίγο δύσκολη καθώς ο παίκτης πήγε στη Μολδαβία αεροπορικώς (γνώριμο το περιβάλλον για τον ίδιο αφού αγωνίστηκε εκεί τρία χρόνια) και στη συνέχεια πήγε οδικώς μέχρι την Οδησσό.

Η «Ε» μέσω του Λαρισαίου μάνατζέρ του Ηρακλή Λαζάρου μίλησε μαζί του και μας είπε τόσο για την επιλογή του να παίξει ποδόσφαιρο στην Ουκρανία όσο και για τη ζωή στην Οδησσό: «Αποφάσισα με συνείδηση να πάω στην Ουκρανία, υπήρχε μια πολύ καλή οικονομική πρόταση από ομάδα της Ασίας είχα πει στον Ηρακλή ( τον εκπρόσωπό μου ) ότι είμαι θετικός στη μετακίνηση αυτή, αλλά όταν με πήρε τηλέφωνο το επόμενο πρωί, ενώ περίμενα να ταξιδέψω για Ασία, μου παρουσίασε την επιλογή της Ουκρανίας. Είναι ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό και ήταν ευκαιρία να επιστρέψω στην καλή μου κατάσταση. Η Ουκρανία περνάει μια ύφεση και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτό, άλλωστε στο ποδόσφαιρο δεν χωράει η πολιτική. Η κατάσταση στην Οδησσό μέρα με τη μέρα βελτιώνεται, είναι ακόμα φοβισμένοι οι άνθρωποι, αλλά η κανονικότητα θα επανέλθει φτάνει να συνδράμουμε όλοι σε αυτό εμπράκτως. Η Οδησσός μου άρεσε πάντοτε από τότε που αγωνιζόμουν στη Μολδαβία».

Τι θυμάσαι από την ΑΕΛ;

«Αυτό που θυμάμαι από την ΑΕΛ είναι το ντεμπούτο μου που συνδυάστηκε με την πρόκριση κόντρα στα Γιάννενα, ήταν πολύ όμορφη στιγμή με το καλημέρα στην ομάδα, βέβαια στο ίδιο παιχνίδι τραυματίστηκα και αυτό με επηρέασε μετέπειτα στη σεζόν».

* * *

Ο Μπαντιμπανγκά ήδη βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και έχει χάσει αρκετά κιλά, δείχνοντας τη δίψα να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, όπως έκανε και στο παρελθόν.

ΠΗΓΗ: ΕΦ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου