CRIMSON NEWS

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Φιλική ήττα για την ΑΕΛ

 Φιλική ήττα γνώρισε η ΑΕΛ στο στάδιο Αλκαζάρ από την Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία επικράτησε με 1-0 και έβαλε… δύσκολα στη λαρισινή ομάδα που δείχνει ότι χρειάζεται δουλειά, αλλά και ενίσχυση κυρίως στη μεσαία γραμμή.


Σ’ αυτόν τον νευραλγικό χώρο οι «βυσσινί» έχουν κενό και παρά τις προσπάθειες των Ραμίρεζ και Μιλτιάδη δεν μπόρεσε να καλυφθεί, δείχνοντας ότι η ΑΕΛ θα πρέπει να βρει έναν παίκτη που θα συνδέσει τις γραμμές και θα παίξει ηγετικό ρόλο στην ομάδα.


Κακό πρώτο ημίχρονο

Μπορεί η ΑΕΛ να ξεκίνησε με επιθετική διάθεση την αναμέτρηση και να έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησ
ης, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη.


Οι «βυσσινί» με πολλές λάθος μεταβιβάσεις, χωρίς πίεση πάνω στον αντίπαλο άρχισε να χάνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα στο 8ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ, όταν ο Μαξιμένκο έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή και όταν η ομάδα έβγαινε στην επίθεση, ο Αθανασιάδης με έξυπνο τρόπο βρήκε τον Ξύδα που από αριστερά σούταρε στην απέναντι γωνία, μη αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Θεοδωρόπουλο, κάνοντας το 0-1.


Το γκολ αυτό δεν έδειξε να αφυπνίζει τη λαρισινή ομάδα που συνέχιζε να δείχνει αδυναμία να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη περιοχή για να απειλήσει τον Γκέκα, τη στιγμή που η Αναγέννηση έχανε μία ακόμη καλή ευκαιρία στο 17ο λεπτό. Και πάλι λάθος των «βυσσινί», με τον Γκουτζαμανίδη να… δίνει τη μπάλα στον Αθανασιάδη που σούταρε αμέσως από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.


Στη συνέχεια της αναμέτρησης οι καλές στιγμές ήταν λίγες, με τους «βυσσινί» να θέλουν αλλά να μην μπορούν και να πέφτουν «θύματα» των λαθών της και των άσχημων επιλογών τους, μη μπορώντας να βγάλουν έναν αυτοματισμό ή να κάνουν ευκαιρίες έστω με ατομικές προσπάθειες.


Καλύτερη αλλά…

Οι αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο έδωσαν μία άλλη πνοή στη λαρισινή ομάδα η οποία προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία, βελτιώνοντας κυρίως την πίεσή της στο επιθετικό μισό του γηπέδου.


Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να της δώσει τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων και τη δυνατότητα να «κάνει» παιχνίδι από τα πλάγια, βάζοντας περισσότερους παίκτες στην αντίπαλη περιοχή και είναι ενδεικτικό ότι οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν προήλθαν από στημένες φάσεις.


Οι καλύτερες στιγμές

1’ Ωραία επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΛ με τον Μαυριά να βρίσκει δεξιά τον Καλουτσικίδη το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Γκέκας


8’ Ολέθριο λάθος του Μαξιμένκο στη μεσαία γραμμή, έδωσε την ευκαιρία στον Αθανασιάδη να βρει τον Ξύδα που με ωραίο σουτ νίκησε τον Θεοδωρόπουλο κάνοντας το 0-1


17’ Λάθος του Γκουτζαμανίδη στο ύψος της περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Αθανασιάδη που σούταρε λίγο έξω από την εστία του Θεοδωρόπουλου


33’ Σουτ του Ραμίρεζ η μπάλα πέρασε άουτ


41’ Νέα επίθεση της ΑΕΛ, με τον Μαυρία να σουτάρει εκτός περιοχής και να μπλοκάρει εύκολα ο Γκέκας.


67’ Φάουλ του Κώστα Παπαγεωργίου, κεφαλιά του Θανάση Παπαγεωργίου, στην αγκαλιά του Θεολόγου


80’ Φάουλ Μιλτιάδη κεφαλιά του Θανάση Παπαγεωργίου εντυπωσιακή απόκρουση του Θεολόγου


ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος (60’ Σουλούκος), Καλουτσικίδης (60’ Παπαγεωργίου Αθ.), Μαϊδανός (53’ Κοσουνού), Γκοτζαμανίδης (74’ Γωγουβίτης), Μαξιμένκο (53’ Ηλιάδης), Θωμαϊδης (87’ Βλιώρας), Παπαγεωργίου Κ. (70’ Γαρουφαλλιάς), Ραμίρεζ (53’ Μιλτιάδης), Κούστα (53’ Όγκμποε), Πεντρόσο (53’ Τσουμάνης), Μαυριάς (60’ Γλυνός)


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Γκέκας, Αναστασόπουλος, Σταματόπουλος, Δημόπουλος, Σκόνδρας, Λαγός, Κορώνης, Γιάκος, Βενάρδος, Ξύδας, Αθανασιάδης


Έπαιξαν και οι: Θεολόγου Μ., Αλιατίδης, Θεολόγης Β., Γκόλιας, Καρδάρης, Μπάλλας, Πρίκας, Ζάγγος, Σπανός, Γκίνης

Larissanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου