CRIMSON NEWS

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Nίκη για ΠΑΟΚ, ήττα για ΟΣΦΠ

 


Διπλό πρωτιάς πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης ο ΠΑΟΚ στη Δανία επί της Κοπεγχάγης με 2-1 με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση του ομίλου της με επτά βαθμούς


Η ομάδα του Λουτσέσκου εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή και άρχισε να απειλεί. Στο 11′ στην εκτέλεση του φάουλ του Μπίσεσβαρ ο Γιόνσον που πέρασε στο ματς έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.


Δεν κατάφερε όμως στο 19′ να αποτρέψει το 0-1 του ΠΑΟΚ. Σε μια ωραία επίθεση ο Μπίσεσβαρ έδωσε στον Ζίβκοβιτς που έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι με τον Σίντκλεϊ να πατάει περιοχή και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.


Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 34′ όταν ο Σβιντέρσκι πίεσε τον Γιοχάνεσον, του πήρε τη μπάλα και έφυγε τετ α τετ με τον Γιόνσον, βγήκε πλάγια αριστερά όμως και το πλασέ που επιχείρησε έκοψε ο αμυντικός της Κοπεγχάγης που είχε ακολουθήσει τη φάση.


Ένα λεπτό αργότερα όμως έγινε το 0-2 όταν οι παίκτες του Λουτσέσκου βγήκαν όμορφα στην αντεπίθεση, ο Σβαμπ έδωσε στον Ζίβκοβιτς, η άμυνα του έκλεισε τον αριστερό διάδρομο και το σουτ με το αριστερό αλλά ο Σέρβος με ένα δυνατό δεξί σουτ νίκησε τον Γιόνσον για να πετύχει το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ.


Η ομάδα της Θεσσαλονίκης απείλησε πρώτη και στο δεύτερο μέρος όταν στο 71′ ο Σβιντέρσκι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που έκανε από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε ο Γιόνσον.


Οι Δανοί μπόρεσαν να φτάσουν στη μείωση του σκορ στο 80′ όταν ο Μπιέλ με ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Πασχαλάκη και έδωσε άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση στο τελευταίο δεκάλεπτο.


ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκράμπαρα, Άνκερσεν, Χοτσολάβα, Μποϊλέσεν, Ντικς, Γιοχάνεσον, Λέραγκερ, Μπάλντουρσον, Μπιέλ, Βιντ, Μπέβινγκ (11′ Γιόνσον).


ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης (73′ Βαρέλα), Σίντκλεϊ, Εσίτι, Σβαμπ (64′ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Μίτριτσα (83′ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (73′ Αουγκούστο), Σβιντέρσκι (83′ Άκπομ).


Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στην Φρανκφούρτη, το πλήρωσε με ήττα από την Άιντραχτ, αλλά η πρώτη θέση θα παιχτεί στο Καραϊσκάκη σε 15 βράδια.


Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ολυμπιακός 3-1: Δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα ο Ολυμπιακός για να ηττηθεί από την Άιντραχτ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.


Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ολυμπιακός 3-1: Μια βραδιά με πολλά λάθη που κόστισαν και την κορυφή του ομίλου, ωστόσο η πρόκριση είναι ανοικτή, με τους Πειραιώτες σε 15 βράδια να υποδέχονται την Γερμανική ομάδα. Θα παιχθεί η πρώτη θέση αφού το 2-2 της Φενέρμπαχτσε με την Αντβέρπ άφησε και τις δύο εκτός. Η κορυφή δίνει απευθείας εισιτήριο για την επόμενη φάση και η δεύτερη θέση σε μπαράζ για την πρόκριση.


Οι γηπεδούχοι είχαν σε δαιμονιώδη κατάσταση τους Κόστιτς, Μπορέ, με τον δεύτερο να σκοράρει. Κάτι που έκαναν και οι Τουρέ, Κάμαντα. Οι Πειραιώτες βρήκαν δίχτυα με τον Ελ Αραμπί από το σημείο του πέναλτι. Γενικά υπήρξαν μεγάλα κενά στην άμυνα τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος. Αλλά και αδυναμία στο ψηλό παιχνίδι, όπου χάθηκαν φάσεις και ήταν μια ακόμα λεπτομέρεια που στοίχισε.


Το γεγονός πως οι γηπεδούχοι είχαν 18 τελικές προσπάθειες με τις 7 στην εστία δείχνουν και την εικόνα του αγώνα. Αλλά και 7 κόρνερ. Την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε μόλις 5 τελικές με τις 2 στην εστία και 2 κόρνερ.

sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου