CRIMSON NEWS

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Νίκη...με σασπένς για την ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ

 


Η Λάρισα νίκησε με 81-77 τον Κολοσσό Ρόδου στην παράταση (κ.α. 69-69) κι έκανε ιδανική πρεμιέρα στη νέα Basket League μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.


Το συγκρότημα του Νίκου Παπανικολόπουλου επιβίωσε μετά από μεγάλη «μάχη» απέναντι στην ομάδα του Ηλία Καντζούρη που πάλεψε κι εκείνη με όλες τις δυνάμεις της για τη νίκη.




Στο πρώτο ημίχρονο η Λάρισα ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο του ρυθμού και το προβάδισμα σε ολόκληρη τη διάρκειά του. Το εναρκτήριο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 24-18 για τους Θεσσαλούς οι οποίοι μάλιστα ξέφυγαν και με διψήφιες διαφορές στη δεύτερη περίοδο (38-26, 40-29). Παρ’ όλα αυτά ο Κολοσσός αντέδρασε και μείωσε σε 40-37. Οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με τον φωτεινό πίνακα του γηπέδου να γράφει 43-37.


Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται συνεχώς κοντά στο σκορ. Ωστόσο οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου βρήκαν τις απαραίτητες λύσεις και στο 30′ είχαν προβάδισμα οκτώ πόντων (59-51). Η τελευταία περίοδος όμως ανήκε εξ ολοκλήρου στους Ροδίτες. Με επιμέρους σκορ 14-2 προηγήθηκαν 65-61 στο 38′. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά ο Θριτ με καλάθι 5” πριν το φινάλε ισοφάρισε 69-69 κι έστειλε τον αγώνα στην παράταση, καθώς το σουτ του Ουίλιαμς στην εκπνοή ήταν άστοχο.




Η παράταση ήταν επεισοδιακή με τον Ηλία Καντζούρη να αποβάλλεται με δεύτερη τεχνική ποινή στο 42′ και τον Γιώργο Σιγάλα να καθοδηγεί τον Κολοσσό στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης. οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και με πρωταγωνιστή ξανά τον Θριτ πήραν τη νίκη με 81-77.


Ο ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ: Ο Τζέι Θριτ με 17 πόντους  το καλάθι που έστειλε τον αγώνα στην παράταση αλλά και τους τελευταίους στην παράταση ήταν ο πιο κομβικός άνθρωπος του αγώνα. Από την πλευρά του ο Θοδωρής Ζάρας τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του και ήταν εντυπωσιακός με 20 πόντους. Για τους ηττημένους ο Βασίλης Ξανθόπουλος ήταν απολαυστικός με 7 πόντους, 5 κλεψίματα και 12 ασίστ αλλά όχι αρκετός. 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά ισορροπημένο και οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Η Λάρισα όμως πήρε το ροζ φύλλο αγώνα χάρη στην κυριαρχία της στα ριμπάουντ (48-34) και στην ευστοχία της στις βολές (20/22), αντί μόλις 7/17 των φιλοξενούμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου