CRIMSON NEWS

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Ισοπαλία για την Κύπρο με καλή εμφάνιση

 


Πρεμιέρα με ισοπαλία για την Κύπρο στον 8ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Στο ντεμπούτο του Νίκου Κωστένογλου και του Μίλτου Ζιάκα(μέχρι πρότινος ήταν προπονητής της ομάδας Νέων της ΑΕΛ), ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τη Σλοβακία στο «ΓΣΠ», αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια. Μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να πάρει και τη νίκη.


Αναγνωστικά ήταν τα πρώτα λεπτά στη Λευκωσία, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους. Καμία από τις δύο δεν ήθελε να πάρει ρίσκα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ευκαιρίες. Πίττας και Ντούρις είχαν από μια καλή στιγμή για Κύπρο και Σλοβακία αντίστοιχα, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν λίγο περισσότερο, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες (2) με τον Πίττα στο 88’. Το γκολ δεν μπήκε και το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.


Σλοβενία-Κροατία 1-0


Πρεμιέρα με το… αριστερό έκανε στον όμιλο η Κροατία, η οποία ηττήθηκε 1-0 από τη Σλοβενία στη Λουμπλιάνα. Κόντρα στη ροή του αγώνα και αφού οι Κροάτες είχαν δοκάρι με τον Βλάσιτς στο 10’, οι Σλοβένοι άνοιξαν το σκορ με τον Λόβριτς στο 15’. Μετά την ψυχρολουσία, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά παρά τις ευκαιρίες δεν τα κατάφεραν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο 54’ ο Όρσιτς είχε ευκαιρία για το 1-1, αλλά ο Όμπλακ απέκρουσε. Στο τελευταίο ημίωρο, η πίεση των φιλοξενούμενων μεγάλωσε, χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.





Μάλτα-Ρωσία 1-3


Τους πρώτους τρεις βαθμούς έβαλε στο σακούλι της η Ρωσία, που νίκησε 3-1 εκτός έδρας τη Μάλτα. Στο πρώτο εικοσάλεπτο, η Μάλτα κέρδισε τις εντυπώσεις, πιέζοντας σωστά και κλείνοντας όλους τους χώρους. Όμως, στο 23’ η Ρωσία με τον Τζιούμπα κατάφερε να ανοίξει το σκορ και στο 35’ απλοποίησε τα πράγματα με τον Φερνάντες. Στο 56’ οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Μπονγκ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Μέχρι εκεί όμως. Παρότι το αποτέλεσμα ήταν… ρευστό, ήρθε στο 90’ Σομπόλεφ να γράψει το τελικό 3-1.


8ος όμιλος


Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:


Κύπρος-Σλοβακία 0-0


Σλοβενία-Κροατία 1-0

(15’ Λόβριτς)


Μάλτα-Ρωσία 1-3

(56’ Μπονγκ - 23’ Τζιούμπα, 35’ Φερνάντες, 90’ Σομπόλεφ)


Βαθμολογία

1.Ρωσία 3 (3-1)

2.Σλοβενία 3 (1-0)

3.Κύπρος 1 (0-0)

4.Σλοβακία 1 (0-0)

5.Κροατία 0 (0-1)

6.Μάλτα 0 (1-3)


Επόμενη (2η) αγωνιστική 27/3


Ρωσία-Σλοβενία (16:00)

Κροατία-Κύπρος (19:00)

Σλοβακία-Μάλτα (21:45)




sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου