CRIMSON NEWS

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Σπουδαία νίκη για την ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ

 


Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη της τέταρτης αγωνιστικής (4η) στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League, καθώς «άλωσε» με εμφατικό τρόπο το «PAOK Sports Arena».


Ο Τζέιμς Ουέμπ με κάρφωμα δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα «έγραψε» το 91-93, δίνοντας διπλό ψυχολογίας στην ομάδα για τη συνέχεια της δύσκολης πορείας.


Η αξία του νικητή σε ένα παιχνίδι κρίνεται από την ποιότητα του, αλλά και από την ποιότητα του αντιπάλου. Οι παίκτες του Λίνου Γαβριήλ πέτυχαν σπουδαία επικράτηση απέναντι στο σύνολο του Κώστα Μέξα που έφτασε να προηγείται μέχρι και με οκτώ πόντους διαφορά (83-75) στο τελευταίο «κομμάτι» του ματς. Η ομάδα μας έβγαλε αντίδραση και με πρωταγωνιστές τους Σμιθ (22), Ουέμπ (20), Μπράουν (17) έκανε την ανατροπή (15-29 η τέταρτη περίοδο), η οποία αποτελεί το έναυσμα για την αντεπίθεση στο πρωτάθλημα που αναμένεται συγκλονιστικό. Άξιος συμπαραστάτης των τριών Αμερικανών ήταν ο Καμπερίδης (8) με ουσιαστική εμφάνιση.



Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι σκόραραν πρώτοι, όμως ο Μπράντον Ρας μπήκε «ζεστός», καθώς ευστόχησε για τρεις. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά πήρε το μήνυμα ότι οι παίκτες του Λίνου Γαβριήλ είναι αποφασισμένοι για τη νίκη και προσπάθησε να ξεμακρύνει, κάτι που το κατάφερε (24-14), αλλά η αντίδραση της ομάδας ήταν άμεση, με τα τρίποντα να παίζουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του σκορ. Η πρώτη περίοδος έληξε με το 26-20, όμως η εμφάνιση της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory άφηνε υποσχέσεις για τη συνέχεια. 


Το δεύτερο δεκάλεπτο κινήθηκε σε γρήγορο ρυθμό και μάλιστα καταγράφηκαν αρκετά σουτ τριών πόντων και από τις δύο πλευρές, με τους Γουέμπ - Μπράουν να ξεχωρίζουν. Ειδικότερα ο πρώτος ευστόχησε σε πέντε τρίποντα προσφέροντας ψυχολογία και φέρνοντας την ομάδα κοντά στο σκορ σε κρίσιμα σημεία. Με αυτούς τους δύο, συν τον Σμιθ, οι «κυανόλευκοι» πέρασαν μπροστά (31-33), αλλά δε «μεγάλωσαν» τη διαφορά και ο ΠΑΟΚ βρήκε τις λύσεις, με τους Γκρίφιν και Κακλαμανάκη, ο οποίος σημείωσε σημαντικούς πόντους κάτω από τη ρακέτα. Το σύνολο του Κώστα Μέξα προηγήθηκε με 44-37, αλλά η αυταπάρνηση της ομάδας μας και η ποιότητα της, έφερε τη «μάχη» στο 44-44 με καλάθι από τον Μούρτο ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, με το σουτ για τρεις του Καμπερίδη να «κλείνει» το ημίχρονο με 49-46 υπέρ του ΠΑΟΚ, αλλά τη Λάρισα να παίρνει την περίοδο (23-26), έχοντας και εξαιρετικό ποσοστό στη περιφέρεια (70%) που ήταν άξιο αναφοράς.


Η τρίτη περίοδος δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα αισιόδοξα για την ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory, καθώς καταγράφηκαν αρκετά κενά διαστήματα, τα οποία προβλημάτισαν τον προπονητή και το υπόλοιπο επιτελείο. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν λύσεις κυρίως με τους Τέρνερ και Κακλαμανάκη, φτάνοντας τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+13). Ο Κονατέ «έγραψε» το 70-57, αλλά το πείσμα των παικτών και η ικανότητα, διατηρούσε τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους. Το δίποντο του Λοβ διαμόρφωσε το σκορ (76-64) πριν την τελευταία «στροφή» του αγώνα.


Εκεί, έγιναν τα πάντα. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να αποσπαστεί στο σκορ, όμως η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory απέδωσε εξαιρετικό μπάσκετ μέσα στο παρκέ, κάνοντας φοβερή τελευταία περίοδο (15-29), η οποία ήταν ικανή για να φέρει την ανατροπή. Οι Κονατέ και Τέρνερ προσπάθησαν, αλλά η αντεπίθεση είχε ήδη ξεκινήσει με πρωταγωνιστές τους Καμπερίδη και Παπαδάκη που ευστόχησαν σε κρίσιμα σουτ, «κρατώντας» τη Λάρισα μέσα στη διεκδίκηση του αγώνα (84-80).


Τρία λεπτά πριν το φινάλε, ο Τζέιμς Ουέμπ πήρε τις μπαγκέτες του «μαέστρου» και με συμπαραστάτη τον Μπράουν αλλά και τους υπόλοιπους σημειώθηκε η σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 91-93. Η τελευταία φάση της ομάδας μας, σίγουρα θυμίζει κάτι από... παλιά, ενώ θα μπει στα κορυφαία στιγμιότυπα της αγωνιστικής.


Δεκάλεπτα: 26-20, 49-46, 76-64, 91-93.


Πόντοι:


ΚΑΕ ΠΑΟΚ (Κώστας Μέξας): Beech 5, Griffin 17, Κακλαμανάκης 14, E. Turner 12, Mitrou-Long 5, Konate 10, Love 13, Τσαλμπούρης, Μαργαρίτης 9, Ιατρίδης, Καμπερίδης 6, Παπαντωνίου.


ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory (Λίνος Γαβριήλ): Μούρτος 5, Καμπερίδης 8, Κώττας 2, Παπαδάκης 6, Σπυρόπουλος 1, Μόσιαλος, Goodwin 6, Brown 17, Rush 6, Smith 22, Webb 20, Καμάρας, Τσιούλκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου