CRIMSON NEWS

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Η ΑΕΛ Κ17 έτοιμη για Final Four


 Την πρόκρισή της στο Final Four του πρωταθλήματος Super League K17 πανηγύρισε η Κ17 της ΑΕΛ η οποία επικράτησε με το ευρύ 4-0 της αντίστοιχης του Παναιτωλικού, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο προπονητικό κέντρο των δέντρων. 


Σπουδαία και ψυχωμένη εμφάνιση από τους ποδοσφαιριστές των "βυσσινί" που έδειξαν από το ξεκίνημα ότι το ήθελαν περισσότερο. Μπιώτης, Δημηνίκος, Γραβάνης(πεν.) και Ρίζος οι σκόρερ των νικητών. 

 

Toυ Χρήστου Δαϊρετζή...athletic larissa.gr

 

Το ματς:

 


 

Oι ποδοσφαιριστές του Κώστα Νεμπεγλέρα και του Γιάννη Βασιλείου μπήκαν καλύτερα στο ξεκίνημα και θέλησαν να πιέσουν ψηλά τον αντίπαλό τους, δείχνοντας πως ήθελαν από νωρίς να βρουν τους διαδρόμους που οδηγούσαν στα αντίπαλα καρέ. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 5ο λεπτό όταν ο Κουτζαηλίας βρήκε τον Γραβάνη, με τον Κίτσο να βγαίνει από την εστία του και να έχει απάντηση. Στο 17' έπειτα από φάση διαρκείας, η μπάλα στρώθηκε στον Ρίζο ο οποίος έκανε το σουτ εντός περιοχής με τους αμυντικούς να απομακρύνουν πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή. Ένα μόλις λεπτό αργότερα, ο Δημηνίκος σούταρε με αρκετή δύναμη με τον Κίτσο να "απογειώνεται" και να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. 

 


 

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΛ Κ17 ήταν εκείνη η οποία είχε την κατοχή της μπάλας ψάχνοντας μια καλή τελική πάσα ώστε να σκοράρει. Οι φιλοξενούμενοι με την σειρά τους θέλησαν να είναι μαχητικοί ωστόσο φαινόταν στα μάτια των γηπεδούχων πως το ήθελαν περισσότερο από τον αντίπαλό τους. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 40ο λεπτό με τον Γραβάνη να περνάει στον χώρο για τον Ρίζο με τον δεύτερο να πλασάρει και τον Κίτσο να έχει απάντηση με τα πόδια. Στο 41ο λεπτό οι ποδοσφαιριστές του Χρήστου Ζαπάντη κατέγραψαν την μεγαλύτερη και ουσιαστικά μοναδική τους στιγμή στο ματς, όταν ο Καλατσάνας σούταρε από μακριά με τον Σπανό να αποκρούει και την μπάλα να προσκρούει στην συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται. 

 


 

Η ΑΕΛ Κ17 έκλεισε το πρώτο μέρος με ονειρεμένο τρόπο. Αυτό γιατί αρχικά κατάφερε να προηγηθεί στο 45ο λεπτό όταν ο Κουτζαηλίας κέρδισε παλικαρίσια την μονομαχία στον αέρα και με έξυπνη κεφαλιά - πάσα έβγαλε σε θέση τετ α τετ το Μπιώτη με τον δεύτερο να πλασάρει στο βάθος της εστίας του Κίτσου για το 1-0. Με "φτερά" στα πόδια πλέον, οι "βυσσινί" δεν αρκέστηκαν σε αυτό και βρήκαν δεύτερο τέρμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους όταν έπειτα από όμορφη ομαδική ενέργεια, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Δημηνίκου ο οποίος την υποδέχθηκε στην "καρδιά" της περιοχής και με εύστοχο πλασέ έγραψε το 2-0.

 


 

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι θέλησαν να διαχειριστούν και να διευρύνουν το υπέρ τους σκορ ώστε να πανηγυρίσουν την πρόκριση στο φινάλε. Πνευματικά και τακτικά πήραν άριστα, βρίσκοντας τρίτο τέρμα στο 59' όταν ο Γραβάνης ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Σαββίδη με τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να μην λαθεύει από τα έντεκα βήματα σημειώνοντας το 3-0.  Το 4-0 σημειώθηκε στο 61' όταν ο Δημηνίκος έβγαλε όμορφη κάθετη προς τον Ρίζο ο οποίος πλάσαρε άψογα τον Κίτσο στην απέναντι γωνία στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα από το προπονητικό επιτελείο των "βυσσινί" υπήρξε μια προσπάθεια διαχείρισης και συμμετοχής αρκετών ποδοσφαιριστών του ρόστερ.

 


 

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την Κ17 της ΑΕΛ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη - πρόκριση στο Final Four της Super League K17. Ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο, γονείς, συγγενείς και φίλοι έγιναν ένα πανηγυριζοντας αυτή την σπουδαία επιτυχία των ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΕΛ. Πλέον, μετά την αυλαία με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη η Κ17 της ΑΕΛ έχει μπροστά της μια πρόκληση όπου μόνο κερδισμένους μπορεί να βγάλει τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της οι οποίοι θα τα δώσουν όλα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

 


 

Οι συνθέσεις: 

 


 

ΑΕΛ Κ17( Γιάννης Βασιλείου - Κώστας Νεμπεγλέρας): Σπανός, Αρσένης(74' Μπαργιώτας), Γκρόζος, Κουπατσιάρας, Αβραμούλης, Βαρσάμης(80' Λυγούρας), Δημηνίκος, Κουτζαηλίας(66' Καλαθάς λ.τρ.), Γραβάνης, Ρίζος(66' Όντος), Μπιώτης(74' Τσακνάκης)

 


 

Παναιτωλικός Κ17(Χρήστος Ζαπάντης): Κίτσος, Καραμήτρος, Δρακόπουλος(80' Ασημακούλας), Αδαμόπουλος, Πιστίκος(46' Νταλιάνης), Σταματής, Σαββίδης, Παυλίδης, Χότζα(74' Παρασίδης), Τσιριμώκος(57' Βασιλείου), Καλατσάνας(80' Γέρνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου