CRIMSON NEWS

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Ηττα και αποκλεισμός για την ΑΕΛ


 Επικράτησε 4-0 της ΑΕΛ (Τριμμάτης, Αντζιέλσκι, Τσακμάκης, Βέργος) και περιμένει από την... αιώνια ρεβάνς του Φαλήρου να μάθει αν στους «8» αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό.

Έτσι έπαιξαν

Η ΑΕΛ τον έλεγχο, ο Ατρόμητος το γκολ

Το πέναλτι που μετέτρεψε σε 2-0 ο Αντζιέλσκι, η αποβολή και η ωραία κεφαλιά του Τσακμάκη


Ο Ατρόμητος πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς επικράτησε με 4-0 της ΑΕΛ και με συνολικό σκορ 5-1, περιμένει τον νικητή του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.


Έτσι έπαιξαν

Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με τον Μαρκετζανι στην εστία, τους Πομόνη, Τσακμάκη, Ιμερέκοφ και Αθανασίου στην τετράδα της άμυνας ενώ στη μεσαία γραμμή ξεκίνησε ο Καραμάνης με τους Κουέν και Έντερ. Ο Τριμμάτης με τον Βράκα έπαιξαν ως εξτρέμ, έχοντας τον Αντζιέλσκι στην κορυφή.


Από την άλλη, η ΑΕΛ ξεκίνησε με τον Σουλούκο στην εστία και τους Μαϊδάνο, Στάμου, Γιανναράκης και Θ. Παπαγεωργίου στην τετράδα της άμυνας. Ο Πλέγας με τον Θωμαϊδη στη μεσαία γραμμή, έχοντας τον Κ. Παπαγεωργίου μπροστά τους, τον Ογκμπόε ως φορ και τους Ουατάρα και Μαυρία στα άκρα της επίθεσης.


Η ΑΕΛ τον έλεγχο, ο Ατρόμητος το γκολ

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με λίγες καλές στιγμές, με τις δύο ομάδες να περιορίζονται σε αρκετά φάουλ αλλά και στην προσπάθεια να «σπάσουν» το αμυντικό σύστημα του αντιπάλου. Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά και είχε τον έλεγχο του αγώνα τουλάχιστον μέχρι το 30'.


Αποκορύφωμα στην πίεση της προς τον Ατρόμητο, ήταν στο 9', όταν ο Ογκμπόε πρόλαβε τον Μαρκετζάνι αλλά η κόντρα δεν τον εποφέλυσε ώστε να κάνει το 0-1. Στο 11' ο Ουατάρα βρέθηκε σε θέση βόλης, όμως το σουτ πήγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 21', όταν ο Τριμμάτης πάτησε στην περιοχή, σουτάρε αλλά ο Σουλούκος απέκρουσε με δυσκολία.


Στο 26' ο Ογκμπόε εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ιμερέκοφ μπροστά από την εστία, τον νίκησε στον αέρα αλλά ο Μαρκετζάνι πρόλαβε να βγει από την εστία και να μπλοκάρει την μπάλα. Τελικά το «αστέρι» χρειάστηκε μία σωστή συνεργασία στο τρίτο μισό για να βρει το γκολ.


Ο Αντζιέλσκι άφησε στον Βρακά, εκείνος με εντυπωσιακή πάσα βρήκε τον Κουέν στην πλάτη της άμυνας, ο οποίος με σέντρα ακριβείας, έδωσε στην ευκαιρία στον Τριμμάτη να πετύχει το πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα του Ατρομήτου στο 39'. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.



Το πέναλτι που μετέτρεψε σε 2-0 ο Αντζιέλσκι, η αποβολή και η ωραία κεφαλιά του Τσακμάκη

Ο Ατρόμητος μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49' κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Συγκεκριμένα ο Γιανναράκης «γκρέμισε» τον Τσακμάκη, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Αντζιέλσκι το μετέτρεψε σε γκολ για το 2-0.


Η ΑΕΛ έψαξε την αντίδραση αλλά στο 56' όλα... έσβησαν όταν ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων πάτησε στην περιοχή, φώναξε για πέναλτι από ανατροπή του Μαρκετζάνι αλλά ο διαιτητής έκανε λόγο για «θέατρο», δείχνοντας τη δεύτερη κίτρινη.



Από εκεί και πέρα, ο Ατρόμητος απλά κράτησε το υπέρ του σκορ και στο 84' «κλείδωσε» την πρόκριση κόντρα στην ΑΕΛ, όταν ο Κούντε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τσακμάκης πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με ωραία κεφαλιά, νίκησε τον Σουλούκο κάνοντας το 3-0.


Έτσι με το συνολικό 5-1, ο Ατρόμητος πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (17/01, στις 21:00).


Ατρόμητος: Μαρκετζιάνι, Τσακμάκης, Ιμερέκοβ, Αθανασίου, Πομόνης (73΄Ασεβέδο), Γκονθάλεθ, Καραμάνης (81΄Βαλέντσια), Κούεν (67΄Κούντε), Τριμμάτης, Αντζιέλσκι (72΄Βέργος), Βρακάς (68΄Ντιρκς).


ΑΕΛ: Σουλούκος, Πλέγας (64΄Αντράντα), Μαυριάς (85΄Βλιόρας), Κ. Παπαγεωργίου, Όγκμποε (64΄Στίνα), Ουατάρα (63΄Νίνο), Γιανναράκης, Θωμαΐδης, Μαϊδάνος (63΄Παπαδόπουλος), Στάμου, Θ. Παπαγεωργίου.


gazzeta/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου