CRIMSON NEWS

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

«Ακουμπά» τη Λάρισα η υπόθεση στοιχηματισμού!

 Του Σωτ. Κέλλα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δικαστική υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού και αφορούν ομάδες της Super League 1 και Super League 2, καθώς τρεις φετινοί αγώνες για τα play out της SL1 ελέγχονται ως χειραγωγημένοι, ενώ υπάρχει και αγώνας της SL2 που έγινε τον Ιανουάριο του 2023 και πονταρίστηκαν μεγάλα ποσά στο ακριβές σκορ (2-0) σύμφωνα με το www.dikisports.blogspot.com.



Σύμφωνα με πληροφορίες το παιχνίδι ακουμπά τη Λάρισα, όχι όμως για συμμετοχή λαρισινής ομάδας αλλά για παίκτες γνώριμους. Μάλιστα υφίστανται επαρκείς ενδείξεις για αθέμιτη επιρροή παραγόντων σε ποδοσφαιριστές. Υπενθυμίζουμε ότι δύο παράγοντες ομάδων του νομού Λάρισας έδωσαν κινητά, υπολογιστές και τάμπλετ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν και θα τελεσιδικήσουν περίπου τέλη Σεπτεμβρίου και ομάδες κινδυνεύουν με υποβιβασμό.

Την άποψη πως δεν πρέπει να αρχίσει το πρωτάθλημα όσο υπάρχουν σε εκκρεμότητα στοιχεία για πιθανή χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο των ερευνών για το διεθνές κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, που δρούσε και στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Γρηγόρης Ιωαννίδης. Ο καθηγητής αθλητικού δικαίου στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και νομικός συνεργάτης της FIFA μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε πως η ΕΠΟ πρέπει να κινηθεί σε πειθαρχικό επίπεδο ανεξάρτητα από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στους κινδύνους να αρχίσει το πρωτάθλημα όσο υπάρχουν τέτοιες «σκιές». «Δεν πρέπει να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα, γιατί εφόσον αποδειχτούν οι κατηγορίες, σημαίνει ότι υπάρχει αλλοίωση. Μπορεί να υπάρχει αλλοίωση αποτελεσμάτων και πρωταθλημάτων. Δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουν τα πρωταθλήματα όταν υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι μπορούν να αποδειχτούν οι κατηγορίες. Τότε θα πρέπει να υπάρχει ανακατάταξη, τόσο στην ανώτερη όσο και στην κατώτερη κατηγορία», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου