CRIMSON NEWS

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Προσύμφωνο 90 ημερών για το AEL Fc Arena;



Του Σωτ. Κέλλα


Οι συζητήσεις μεταξύ φορέων και της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.», στην οποία κατατέθηκε πρόταση για συζήτηση για να παίξει η ΠΑΕ ΑΕΛ στο AEL Fc Arena, συνεχίζονται, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι δύσκολο να επιτευχθεί οριστική συμφωνία μέχρι τις 31 Αυγούστου, όποτε θα αρχίσει η εκλογική μάχη


για την Περιφέρεια και τον Δήμο Λαρισαίων, αφού για να οριστικοποιηθεί θα χρειαστούν αρκετές διαδικασίες (και κυρίως υπογραφές υπηρεσιακών παραγόντων) που δύσκολα θα ολοκληρωθούν σε 75 μέρες.

Το μεγάλο εμπόδιο είναι αυτήν τη στιγμή η Intrum Hellas που έχει στην κατοχή της τα δάνεια της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» και όχι μόνο… Προκρίνεται η λύση ενός τρίμηνου προσύμφωνου, όπου φορέας θα αναλάβει πιθανόν και τα έξοδα να παίζει η ΑΕΛ στη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση, έστω κι αν ακόμα δεν έχει υπογραφεί οριστική συμφωνία (55.000 ευρώ τον χρόνο στην Intrum Hellas και όλα τα υπόλοιπα έξοδα).

Προσανατολισμός είναι να δημιουργηθεί φορέας διαχείρισης για τη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση στα πρότυπα που έχει κάνει ο δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ώστε να επιβαρυνθεί το λειτουργικό κόστος πληρώνοντας ρεύμα, νερό και βελτιωτικά έργα στη συγκεκριμένη εγκατάσταση. Δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει μόνο ένας φορέας ή παραπάνω στο AEL Fc Arena.

Το καταστατικό παράδειγμα του Πανθεσσαλικού αναφέρει τα εξής: «Η εταιρεία διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από πέντε (5) συμβούλους, οι οποίοι διορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, η οποία κοινοποιείται με απλή επιστολή του διορίζοντος μετόχου, που πρέπει να περιέλθει στην εταιρεία τρεις τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης. Τα παραπάνω διοριζόμενα μέλη ανακαλούνται ελεύθερα από τους έχοντες το δικαίωμα διορισμού τους μετόχους, με την επίδοση στην εταιρεία επιστολής, στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του αντικαταστάτη του. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου διορίζονται κατά τον παραπάνω οριζόμενο τρόπο για διετή θητεία, η οποία σε περίπτωση παράτασης για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί, όμως, να περάσει την τετραετία».

Επίσης, συμμετοχή θα έχει και η «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» που δεν απεμπολεί όλα τα δικαιώματά της και θα έχει στην κατοχή της μέρος των εγκαταστάσεων, ώστε να το χρησιμοποιεί για εκδηλώσεις της και κυρίως ψυχαγωγικού χαρακτήρα όπως οι συναυλίες.

Αυτές μέχρι τώρα είναι οι συζητήσεις όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, χωρίς, όμως, να υπάρχει κάτι έτοιμο προς υπογραφή, με τη λύση ενός προσυμφώνου 90 ημερών να δείχνει πιθανό, αφού όλα τα υπόλοιπα είναι υπό αίρεση και πρέπει να εγκριθούν από αρκετούς υπηρεσιακούς παράγοντες των εμπλεκόμενων φορέων.

πηγή:EΦ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου