CRIMSON NEWS

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Εν αναμονή για πρωτάθλημα και Κύπελλο

 


«Ες αύριον τα σπουδαία» για την ΑΕΛ... Και αν ο ολιγάρχης Θηβαίος Αρχίας το πλήρωσε με τη ζωή του, στη λαρισινή ομάδα είναι έτοιμοι για το αντίθετο.... Να πληροφορηθούν, δηλαδή, τους αντιπάλους σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.



Αύριο, λοιπόν, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 στις 11:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις της Ε.Π.Ο. θα γίνει η κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος 2022-23. Μοναδική εκκρεμότητα ο αγώνας ανάμεσα στον Αλμυρό Γαζίου και τον Πανθρακικό για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται δώδεκα ζευγάρια. Οι αγώνες θα είναι μονοί. Άνευ αγώνα θα περάσουν στην 6η φάση οι ομάδες της Super League 1 - Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Οι 24 ομάδες που θα λάβουν μέρος στην Κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος 2022-23 είναι οι ακόλουθες:

(Super League 1): ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικός, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Λαμία, Λεβαδειακός.

(Super League 2): ΑΕΛ, Παναχαϊκή, Πανσερραϊκός, Καλαμάτα, Αλμωπός Αριδαίας, Βέροια, Καλλιθέα, Κηφισιά, Απόλλων Πόντου.

(Γ’ Εθνική): Άγιος Νικόλαος, Απόλλων Παραλιμνίου, Ιωνικός Ιωνίας (Α’ τοπικό Ε.Π.Σ. Μακεδονίας), Πανελευσινιακός, Αλμυρός Γαζίου ή Πανθρακικός.

Στην ΑΕΛ πάντως αισθάνονται και μια παραπάνω ικανοποίηση για την πρόκριση επί του Ναυπακτιακού Αστέρα, βλέποντας χθες το πάθημα της Νίκης Βόλου στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη. Σίγουρα το Κύπελλο κρύβει πολλές εκπλήξεις και η ΑΕΛ δεν θα ήθελε να είναι μία από αυτές και πέτυχε απόλυτα τον στόχο της στον πρώτο της αγώνα.

Στο πρωτάθλημα αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η οποία θα πάρει οριστική απόφαση για την 30ή ομάδα που θα μετέχει στη Super League 2. Φαβορί είναι ο Ηρακλής Λάρισας, αφού ο Αγροτικός Αστέρας που κέρδισε την άνοδο, αγωνιστικά δεν είναι δηλωμένος στο μητρώο της ΓΓΑ, ενώ ο Πανδραμαϊκός που έχει κάνει ένσταση, δεν μπορεί να ανέβει, καθώς δεν έπαιξε στα πλέι οφ.

Πάντως, δεν αποκλείεται να ανέβουν και δύο ομάδες, δεδομένου ότι ο Ηρόδοτος είναι πιθανόν να μη δηλώσει συμμετοχή. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι δεδομένη η άνοδος του Ηρακλή Λάρισας. Τρεις λαρισινές ομάδες στην ίδια κατηγορία - ΑΕΛ, Απόλλων Λάρισας και Ηρακλής Λάρισας...

ΔΙΠΛΟ ΚΑΙ ΡΕΠΟ

Οικογενειακό διπλό περιελάμβανε η χθεσινή μέρα στην ΑΕΛ, όποτε κι η ανδρική ομάδα κέρδισε την Κ-19 με 5-1 σε φιλικό διπλό που έγινε στις εγκαταστάσεις των Δένδρων.

Ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης δοκίμασε διάφορα σχήματα και μετά από καιρό είδε αγωνιζόμενο τον Νίνο, που αποθεραπεύτηκε. Επίσης, με την ανδρική ομάδα αγωνίστηκε ο Αντράντα, αφού μέχρι τώρα έπαιζε στην Κ-19.

Τα γκολ για την ανδρική ομάδα πέτυχαν οι: Νίνο, Πλέγας, Όγκμποε, Μαυριάς και Γκοτζαμανίδης, ενώ για την Κ-19 τέρμα πέτυχε ο Βλιώρας.

Σήμερα η ομάδα έχει ρεπό, ενώ θα επανέλθουν οι παίκτες σε προπονητικούς ρυθμούς αύριο το απόγευμα. Μάλιστα, χθες παίκτης της ΑΕΛ έλεγε σε φιλικό του περιβάλλον ότι είναι ευκαιρία για ξεκούραση μετά τις κοπιαστικές προπονήσεις.

Τέλος, γίνεται μια προσπάθεια για φιλικό παιχνίδι στις 15 Οκτωβρίου και εξετάστηκε το ενδεχόμενο να δοθεί με τον Ηρακλή Λάρισας στο Ael Fc Arena (στο Αλκαζάρ γίνεται επανασπορά).

Πηγή: εφ.ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου