CRIMSON NEWS

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Σπουδαίο «διπλό» για τον Απόλλωνα Λάρισας


Super League 2: Ο Ολυμπιακός Β΄είχε τα δοκάρια αλλά ο Απόλλων Λάρισας ήταν αυτός που πανηγύρισε ένα μεγάλο διπλό (0-1).


Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη ο Απόλλων Λάρισας επικρατώντας του Ολυμπιακού Β’ με σκορ 0-1. «Χρυσός» σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ο Λεμάνγκρ στο 74′ έχοντας περάσει στον αγωνιστικό χώρο μόλις δύο λεπτά νωρίτερα.



Tο παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό Β’ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Απόλλωνα Λάρισας να αμύνεται μαζικά, προσπαθώντας να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενος κάποια αμυντικά κενά του Ολυμπιακού Β’ αλλά και την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών του και κυρίως του Καραμόκο.


Οι πρώτες μεγάλες ευκαιρίες του παιχνιδιού είχαν ως πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη. Στο 11ο λεπτό, ο Φορτούνης ξεμαρκαρίστηκε όμορφα, σούταρε δυνατά αλλά ο Αστράς απέκρουσε θεαματικά στην αριστερή του γωνία.. Στο 12ο λεπτό, μετά από λάθος του Καλούση που έχασε τη μπάλα εντός περιοχής, ο Βοΐλης έστρωσε στον Φορτούνη που σε δεύτερο χρόνο έπιασε δυνατό σουτ το οποίο κατέληξε στο δοκάρι.



 


Ο Απόλλων Λάρισας δεχόταν ασφυκτική πίεση, χωρίς όμως να καταφέρνουν οι «ερυθρόλευκοι» να παραβιάσουν την εστία του Αστρά.


Στο 21ο λεπτό, η ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας έκανε επιθετικά για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της. Ο Καραμόκο κινήθηκε ταχύτατα στην πλάτης της άμυνας, δέχθηκε την κάθετη πάσα, απέφυγε όμορφα τον Κουτσίδη, αλλά το σουτ του από αρκετά ευνοϊκή θέση κατέληξε σχετικά εύκολα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Τζολάκη.



Στο 31ο λεπτό, ο Λευτέρης Αστράς αποσόβησε και πάλι το 1-0. Μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Ανδρούτσος έκανε έξυπνη διαγώνια κίνηση μέσα στην περιοχή, έπιασε την κεφαλιά με τον Αστρά να αποκρούει τη μπάλα με υπερένταση χαμηλά στη δεξιά γωνία του.


Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να σφυροκοπούν την ομάδα του Θωμά Γράφα και στο 44ο λεπτό, ο Σουρλής…διπλασίασε τα δοκάρια για τους γηπεδούχους. Άλλη μια επιθετική προσπάθεια που συμπεριλάμβανε τον Φορτούνη, ο οποίος έστρωσε τη μπάλα στον Σουρλή με το όμορφο πλάσε του τελευταίου να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.


Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο ημίχρονο ήρθε λίγες στιγμές μετά με το αποτέλεσμα στο 0-0.



Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας έδειξε διάθεση να μην κλειστεί τόσο πολύ στα καρέ της και να ψάξει πιο ενεργητικά το γκολ.


Στο 51ο λεπτό, οι παίκτες του Θωμά Γράφα «άγγιξαν» το 0-1. Ο Πετράκης σέντραρε από τα δεξιά, ο Σταματής ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Καλογερόπουλου, έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζολάκη.


Το παιχνίδι είχε αποκτήσει έναν χαρακτήρα – ροντέο με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και επικίνδυνες καταστάσεις να δημιουργούνται μπροστά και στις δύο εστίες, με τους μεν γηπεδούχους να απειλούν με Μαρίνο και Βοΐλη και τους δε φιλοξενούμενους με τον Καραμόκο.


Στο 72′ ο Θωμάς Γράφας έκανε την πρώτη του αλλαγή περνώντας στον αγώνα τον Λεμάνγκρ που έμελλε να διαμορφώσει και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.


Δύο λεπτά αργότερα, στο 74ο λεπτό, ο Σταματής βγήκε σε τετ-α-τετ, νικήθηκε αρχικά απο τον Τζολάκη, ο Λεμάνγκρ όμως πήρε το «ριμπάουντ», πλάσαρε εύκολα στην ανυπεράσπιστη εστία και έγραψε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.

Πηγή: mikriliga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου