CRIMSON NEWS

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Το 2021 Euro, τον Ιούνιο οι τελικοί CHL και Europa League!

Κόντρα στα σενάρια περί οριστικής διακοπής της ποδοσφαιρικής δράσης, λόγω κορονοϊού, η UEFA επιθυμεί να ολοκληρωθούν κανονικά τα εθνικά πρωταθλήματα!

Όπως προέκυψε, μάλιστα, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της UEFA με ομάδες και ποδοσφαιριστές, προτίθεται να ανάψει το «πράσινο φως» για να ξαναδούμε μπάλα στο χορτάρι στις 14 Απριλίου (Μεγάλη Τρίτη), εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες. Ειδάλλως, θα υπάρξει νέα αναβολή.

Ο στόχος είναι τα εθνικά πρωταθλήματα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, από τη στιγμή που το Euro αναβλήθηκε για το καλοκαίρι του 2021.

Με ανακοίνωση της η UEFA ενημέρωσε για την αναβολή του Euro 2020 και τη μετάθεση του το 2021. Ήταν αναμενόμενο και έγινε πλέον επίσημο. Με ανακοίνωση της η UEFA ενημέρωσε ότι το προγραμματισμένο για φέτος Euro αναβάλλεται και επίσημα και θα διεξαχθεί το 2021.

Κατά την επίσημη ανακοίνωση της η UEFA αναφέρει: «Η υγεία των εμπλεκομένων αποτελεί μοναδική προτεραιότητα για όλους μας, ενώ επιπλέον στόχος μας είναι η αποφυγή επιπλέον πίεσης στις χώρες μέλη που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Με την απόφαση μας αυτή παράλληλα θα βοηθήσουμε ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι εγχώριες διοργανώσεις που έχουν αναβληθεί λόγω του κορονοϊού».

Παράλληλα αποφάσισε να αναβάλει τις συλλογικές διοργανώσεις της σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και εκείνες των εθνικών ομάδων επ αόριστον, μέχρι να δει τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό στην Ευρώπη.

Ως εκ τούτου αναβάλλονται τα play offs του Nations League που ήταν προγραμμτισμένα για τον Μάρτιο, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τα τέλη Ιούνιου, εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Ο μεγάλος τελικός του Champions League στην Κωνσταντινούπολη, που ήταν αρχικά προγραμματισμένος για τις 30 Μαΐου, μετατίθεται για περίπου ένα μήνα μετά, δηλαδή στις 27 Ιουνίου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου