CRIMSON NEWS

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Διήμερο ρεπό στην ΑΕΛ - Ξεκινά την προετοιμασία της αύριο Τρίτη


 Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που πλήττει τη χώρα δεν επηρέασε την ΑΕΛ, αφού ο τεχνικός Γιάννης Ταουσιάνης, με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος (λόγω μείωσης των χρημάτων των ομάδων της Super League 2 από το Στοίχημα), έδωσε διήμερη ξεκούραση στους ποδοσφαιριστές, και κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το χιονισμένο τοπίο για σύντομες αποδράσεις.



Στις προπονήσεις η ομάδα επιστρέφει αύριο και μοναδικός απόντας θα είναι ο τραυματίας Νούνιες -χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία- και ο Θανάσης Παπαγεωργίου που συνεχίζει την ...ατομική του βελτίωση (κάποια στιγμή θα αναφερθούμε στο θέμα αυτό).

Η διακοπή του πρωταθλήματος έφερε ανάμικτα συναισθήματα. Οι περισσότεροι υποστήριξαν ότι η ομάδα είχε βρει ρυθμό, αλλά υπάρχει και η άποψη ότι θα αποθεραπευτεί ο Όγκμποε (δεν έπαιξε ούτε στο προχθεσινό φιλικό με τον Ηρακλή) και θα δοθεί χρόνος στον Ταουσιάνη να βάλει και νέα συστήματα.

Πάντως, προπονητές και παίκτες ταυτίζονται με την απόφαση των διοικητικών για τη διακοπή, αφού οι περισσότερες ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα με καθυστερήσεις μισθών και οφειλόμενα παλαιοτέρων ετών (δεν αναφερόμαστε στην ΠΑΕ ΑΕΛ). Είναι πολύ δύσκολο να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Άλλωστε φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν έγιναν πολλές μεταγραφές...

Στην ΑΕΛ περιμένουν πιθανό ραντεβού της διοργανώτριας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Χθες πηγές του Υφυπουργείου Αθλητισμού ανέφεραν ότι εργάζεται εντατικά, ώστε σύντομα να κατανεμηθούν τα 61 εκατ. ευρώ σε όλο τον υπόλοιπο επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό, αναμένοντας την αλλαγή της παράλογης, όπως τη χαρακτηρίζουν, στάσης της Super League 2, την επιστροφή των ομάδων στην αγωνιστική δραστηριότητα και κατόπιν τη συνέχεια του διαλόγου. Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένες πηγές, εξετάζει τρόπους μέριμνας και διασφάλισης των δικαιωμάτων ποδοσφαιριστών των εργαζομένων στις ΠΑΕ της SL2.

Τέλος, υπενθύμισαν ότι σε προηγούμενη συνάντηση (23/1/2023) είχε υπάρξει συμφωνία από όλους ότι:

α) Δεν θα δικαιούνται χρηματοδότηση οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες που δεν έχουν εξασφαλίσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το απαραίτητο Πιστοποιητικό Συμμετοχής στο πρωτάθλημα τους (π.χ., μη κατάθεση εγγυητικής επιστολής).

β) Δεν θα καταβληθεί χρηματοδότηση στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες που εμπλέκονται σε Αναφορές προς την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, για πιθανή συμμετοχή τους σε χειραγωγημένους αγώνες, έως ότου η ΕΠΑΘΛΑ εκδώσει Πόρισμα. Εφόσον το Πόρισμα αποσταλεί στις αθλητικές Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, η αναστολή χρηματοδότησης παραμένει έως ότου τα αρμόδια όργανα αποφανθούν.


Πηγή:εφ.Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου