CRIMSON NEWS

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

ΑΕΚ – ΟΦΗ 1-2: Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με… μπαλωθιές!


Ο εξαιρετικός ΟΦΗ του Νίκου Νιόπλια ξεγύμνωσε τις αμυντικές αδυναμίες της ΑΕΚ, ο Άμραμπατ έχασε πέναλτι στο 87’ και η «Ένωση» έμεινε 11 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό


Η κατάρα των Χριστουγέννων χτύπησε ξανά για την ΑΕΚ. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, ο ΟΦΗ με τις…μπαλωθιές του, διέλυσε τελείως τον ενθουσιασμό των «κιτρινόμαυρων» και εξόντωσε τα όνειρα τους για διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Με μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον Νιόμπλια και τεράστια προβλήματα μεσοαμυντικά της ΑΕΚ, τα πράγματα εξελίχθηκαν ονειρικά για τους Κρητικούς, που ανέτρεψαν το προβάδισμα της ΑΕΚ και πήραν τεράστια νίκη με 2-1.


Η ΑΕΚ έμοιαζε εγκλωβισμένη στα πάθη και τις αδυναμίες της. Δεν μπόρεσε να καθαρίσει το ματς με τις ευκαιρίες που δημιούργησε, είχε τεράστια κενά στη μεσαία γραμμή και η άμυνα της έμπαζε από παντού. Η ΑΕΚ δεν βρήκε βοήθεια ούτε από τις αλλαγές του Γιαννίκη, που περισσότερο έμπλεξε την ομάδα του παρά βοήθησε να ξεμπλοκάρει στον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ. Η ΑΕΚ χρειάζεται απεγνωσμένα ενίσχυση στη μεσαία γραμμή, έστω και εάν πλέον είναι στο -11 από την κορυφή.


Με νέο δίδυμο

Ο Γιαννίκης άλλαξε τελείως το δίδυμο της μεσαίας γραμμής συγκριτικά με το ματς κόντρα στον Ιωνικό. Η ΑΕΚ είχε ενθουσιασμό και ορμή στο παιχνίδι της, μπήκε δυνατά στο γήπεδο και έκανε αρκετές φάσεις για να πάρει προβάδισμα από νωρίς. Αλλά παράλληλα, είχε και τεράστια προβλήματα αμυντικά, έχοντας χάσει τελείως το κέντρο. Ο Νιόμπλιας «φόρτωσε» εκεί, εκμεταλλεύθηκε τη νωθρή μέρα του Σιμόες και τις αργές επιστροφές του Σάκχοφ και ήταν πάντα επικίνδυνος.


Η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί από νωρίς, όταν στην εξέλιξη στατικής φάσης, ο Μάνταλος κέρδισε υπέροχα την μπάλα από τον Μαρινάκη, γύρισε στο σωστό σημείο και ο Βράνιες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΚ είχε φάσεις που δεν τις τελείωσε και ήταν αναμενόμενο πως θα το πληρώσει. Ειδικά, όταν είχε αυτήν τη μεσαία γραμμή, με τα πολλά εύκολα λάθη που έκαναν οι χαφμ από τα οποία προήλθε και το γκολ του ΟΦΗ.




Χτύπησε σαν κόμπρα

Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την αδυναμία της ΑΕΚ να «καθαρίσει» το ματς όταν μπορούσε και σχεδόν σε κάθε φορά απειλούσε και έβρισκε ανοιχτούς χώρους για να φτάσει γύρω από την περιοχή του Τσιντώτα. Η Ενωση αναλώθηκε πολλές φορές σε ατομικές προσπάθειες που δεν είχαν αποτέλεσμα, καθώς έλειπε το καθαρό μυαλό για να τελειώσει σωστά η φάση και να βρεθεί ο δρόμος προς το δεύτερο γκολ και τα δίχτυα του Επασί.




Το πράγμα είχε ζορίσει ιδιαίτερα για την ΑΕΚ και έγινε ακόμα χειρότερο στο δεύτερο ημίχρονο. Η αρχική πίεση των «κιτρινόμαυρων» εκτονώθηκε στη φάση που σκόραρε ο Σιμόες, αλλά ακυρώθηκε – ορθώς – από τον Κουμπαράκη για την παρεμβολή του Βράνιες που ήταν εκτεθειμένος. Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύθηκε τα φτηνά λάθη της ΑΕΚ και σε φάση που έκαναν παιδικά λάθη οι Βράνιες και Χατζισαφί, οι Κρητικοί πήραν προβάδισμα με τον Καμάου.




Τελευταία ζαριά

Ο Γιαννίκης αντέδρασε μετατρέποντας τον σχηματισμό σε 4-4-2 και κάνοντας τριπλή αλλαγή. Ωστόσο, η απόφαση να αποχωρήσει ο Μάνταλος στέρησε από την ΑΕΚ τον μοναδικό παίκτη που μπορούσε να κουβαλά την μπάλα και να την περνά μπροστά. Η ΑΕΚ έψαχνε το γκολ με ανορθόδοξο τρόπο, ενώ την ίδια στιγμή έμπαζε συνεχώς αμυντικά και ο ΟΦΗ έφτανε με χαρακτηριστική ευκολία στην εστία του Τσιντώτα.




Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, με την ΑΕΚ να θέλει, αλλά να μην μπορεί. Ο Γιαννίκης έριξε διαδοχικά στο ματς τους Λιβάι και Γέβτιτς, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει το ματς. Η πίεση της ΑΕΚ θα μπορούσε να αποδώσει καρπούς στο πέναλτι που κέρδισε ο Αμραμπατ σε χέρι του Μπαλογιάννη, αλλά ο Μαροκινός έστειλε την μπάλα άουτ και οδήγησε την Ενωση ξανά σε μαύρα Χριστούγεννα και -11 από την κορυφή του πρωταθλήματος.




ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μισελέν (66’ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σάκχοφ (77’ Γκαρσία), Σιμόες (66’ Σιμάνσκι), Αμραμπατ, Μάνταλος (65’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (84’ Γέβτιτς), Αραούχο


ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Ντε Γκουζμάν (58’ Καμάου), Τοράλ (77’ Γιαννούλης), Λάμπρου (65’ Τσιλιανίδης), Φαν Νταϊνέν (65’ Καστάνιος)

Πηγή:Sportday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου