CRIMSON NEWS

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Τα αποτελέσματα στο φινάλε των play off

 


Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης (0-1) στην Τούμπα με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκόμεζ σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς και για τους δύο. Στροφή στον τελικό Κυπέλλου για τους Θεσσαλονικείς που τερμάτισαν και τυπικά στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος - 6οι οι Αρκάδες!

Για τους δύο «μονομάχους» της Τούμπας τα πάντα είχαν κριθεί πριν τη σέντρα της αναμέτρησης. Ο μεν ΠΑΟΚ είχε «κλειδώσει» μαιθηματικά τη δεύτερη θέση ενώ ο Αστέρας Τρίπολης την έκτη. Χωρίς βαθμολογικό έρεισμα, οι δύο ομάδες έψαχναν νίκη γοήτρου και ως εκ τούτου εμφανίστηκαν με διάθεση να παίξουν ανοιχτά και σε ένα καλό τέμπο δεδομένων -πάντα- των συνθηκών και των δυνάμεων στην παρούσα φάση.



Σε μια πρώτη ανάγνωση της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ, έγινε σαφές πως ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε διαχείριση του ματς, έχοντας στο μυαλό του τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος σε έξι μέρες. Ο 44χρονος τεχνικός, δεδομένου πως δεν διακυβευόταν το παραμικρό, έδωσε «ανάσες» σε βασικούς και κομβικούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ, επιστρατεύοντας τη νέα γενιά του Δικεφάλου, με βασικούς τους Κωνσταντέλια, Τζόλη, Λύρατζη, Περέιρα, Μιχαηλίδη, Μιχάι, Τσιγγάρα...



 

Από την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης ήθελε να «γευτεί» τη μοναδική του νίκη στα playoffs και να αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι τη σεζόν. Και παρά την απειλητική διάθεση του ΠΑΟΚ με το... καλημέρα της αναμέτρησης, είχε υπομονή, στόχευσε στην ανάπτυξη από τις πτέρυγες και βρήκε αυτό που έψαχνε ακόμη και με περιπετειώδη τρόπο. 


Στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γκόμεζ «εκτέλεσε» δις από την άσπρη βούλα δεδομένου πως κατά την πρώτη του εκτέλεση, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη, ο Τζοβάρας υπέδειξε επανάληψη καθώς δεν πατούσε τουλάχιστον το ένα πόδι του στη γραμμή. Η δεύτερη εκτέλεση αποδείχθηκε και «σωτήρια» για τους Αρκάδες, ανοίγοντας το σκορ στο γήπεδο της Τούμπας.




Με το γκολ του Ροντρίγκο Γκόμεζ να χωρίζει τις δύο ομάδες, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν έντονα παράπονα και έκδηλο εκνευρισμό από τον ρέφερι της αναμέτρησης, με τη στατιστική υπηρεσία να αποτυπώνει το εντυπωσιακό 12-0 στα φάουλ που σφύριξε ο Τζοβάρας στο γήπεδο της Τούμπας.


Με αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο και για τους δύο προπονητές, με τον πρώτο λόγο να ανήκει σταθερά στον ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως έδειξε αδυναμία σε δημιουργία και ανάπτυξη, με τους Αρκάδες να «θωρακίζουν» τα μετόπισθεν σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ.



 

Κάτι που έκαναν με επιτυχία βάσει του τελικού αποτελέσματος καθώς επί της ουσίας ο ΠΑΟΚ έμεινε στην ανούσια υπεροχή του που αποτυπώθηκε στην κατοχή της μπάλας αλλά «προδόθηκε» σε έμπνευση και φάσεις, καταγράφοντας υποψίες ευκαιριών που δεν φάνταζαν απειλή για τον Αστέρα.


Ως εκ τούτου γνώρισε αναπόφευκτα την πρώτη του εντός έδρας ήττα σε εγχώριες διοργανώσεις, με τους Αρκάδες να αποχαιρετούν τη φετινή σεζόν με τρίποντο. Το πρώτο και μοναδικό τους στο φινάλε των playoffs...


Mατς που θα περάσει γρήγορα στη λήθη ήταν αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το 0-0 που... σφράγισε την αναμέτρηση έδωσε την 3η θέση στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης. Δοκάρι ο Τσιγκρίνσκι. 



ΑΕΚ και Άρης, έχοντας εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο έκλεισαν τις υποχρεώσεις τους για τη φετινή σεζόν με ένα ισόπαλο 0-0 στο ΟΑΚΑ. Το μοναδικό ενδιαφέρον που είχε η αναμέτρηση ήταν το ποια από τις δύο ομάδες θα τερμάτιζε στην 3η θέση στην τελική κατάταξη. Και με τη λευκή ισοπαλία η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν αυτή που την κατέκτησε, με την Ένωση να ολοκληρώνει μια αποτυχημένη σεζόν στην 4η θέση. Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος και αρκετά καλές στιγμές με κορυφαία το δοκάρι του Τσιγκρίνσκι στο 37'. Το δεύτερο μέρος ήταν... σβηστό με τον Άρη να έχει μια πολύ καλή στιγμή με τον Μαντσίνι στο 73' και το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο χωρίς τέρματα.


ε δυο γκολ του Μασούρα και ισάριθμα του Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός διέλυσε στη Λεωφόρο με 4-1 τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε μειώσει προσωρινά με τον Μαουρίσιο, 20 χρόνια μετά το 1-4 των Ερυθρόλευκων στο ίδιο γήπεδο, στον προημιτελικό του Κυπέλλου.


Είκοσι χρόνια μετά το πάρτι του Ολυμπιακού στην κατάμεστη Λεωφόρο και τη νίκη με 4-1 στη ρεβάνς του 1-1 του ΟΑΚΑ, η ιστορία επαναλήφθηκε! Πάλι 1-4 στην κενή αυτη τη φορά Λεωφόρο! Η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στην ιστορία τους στην Α' Εθνική!


 

Έτσι ξεκίνησαν

 


Σε ένα από τα πιο αδιάφορα αιώνια ντέρμπι των τελευταίων πολλών ετών, ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα δοκάρια. Εμβιλά, Σεμέδο, Καλογερόπουλος η τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Αριστερός μπακ χαφ ο Ρέαμπτσουκ και δεξιός ο Ανδρούτσος. Κάμαρα και Μπουχαλάκης οι κεντρικοί μέσοι. Ο Μασούρας στο δεξί φτερό της επίθεσης, ο Ελ Αραμπί στο αριστερό και στην κορυφή του 3-4-3 ο Χασάν.


 


Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Χριστογεώργο στην υπεράσπιση της εστίας. Ο Σάντσες αριστερός μπακ, καθώς ο Χουάνκαρ τέθηκε νοκ άουτ στην προθέρμανση, ο Μόλο δεξιός και ο Καραγιάννης με τον Βέλεθ στο κέντρο των μετόπισθεν. Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Μπουζούκης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερός εξτρέμ ο Βιγιαφάνιες, δεξιός ο Ιωαννίδης και στην κορυφή του 4-3-3 ο Μακέντα.



 

Ο Ολυμπιακός τιμώρησε τους «τουρίστες» του Παναθηναϊκού

 


Σε ένα ερυθρόλευκο πάρτι άνευ προηγουμένου εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να κάνει ότι θέλει και να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος 3-0, έχοντας ευκαιρίες για να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ! Η ομάδα του Μαρτίνς είναι εξαιρετική στο επιθετικό τρανζίσιον και ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα για να δίνει κόντρα επιθέσεις στους πρωταθλητές. Χαζά πουλήματα της μπάλας, καμία συνοχή ανάμεσα στις γραμμές. Βούτυρο στο ψωμί των Πειραιωτών που είδαν το παιχνίδι ως πρόβα τελικού ενώ οι συνάδελφοί τους ως… αγγαρεία.


 


Ο Μασούρας στο 7᾽άνοιξε το σκορ και πέντε λέπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Ελ Αραμπί την ασίστ στο πρώτο γκολ, ο Χασάν την δεύτερη.


 


Στο 13᾽ ο Χασάν σκόραρε για το 3-0 αλλά στην αρχή της φάσης είχε γίνει πέναλτι στον Ιωαννίδη. Ο Έκμπερτ με την βοήθεια του βίντεο ακύρωσε το γκολ, έδωσε πέναλτι υπέρ του Τριφυλλιού αλλά ο Σα απέκρουσε το πέναλτι του Βιγιαφάνιες και κράτησε ανέπαφη την εστία του! Στο επόμενο λεπτό ο Μακέντα από πλάγια θέση σημάδεψε το δοκάρι και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένα τρελό εικοσάλεπτο.


 


Ο ρυθμός έπεσε, το ματς ισορρόπησε αλλά ένα λάθος του Μαουρίσιο στην μεσαία γραμμή στο 38᾽, έβγαλε τον Μασούρα στην κόντρα, εκείνος έδωσε στον Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό σαν σε προπόνηση να κάνει το 3-0.






 

Αντίδραση με Μαουρίσιο, διαστάσεις θριάμβου ο Ελ Αραμπί

 


Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53᾽ με υπέροχη ενέργεια και σουτ του Μαουρίσιο εκτός περιοχής μείωσε σε 1-3. Το Τριφύλλι προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπουζούκης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να βάλει στο ματς το Τριφύλλι.




 


Ο Ολυμπιακός είχε κατεβάσει ρυθμούς αλλά έβρισκε χώρους και απειλούσε. Ο Χριστογεώργος στο 63᾽ έκανε μεγάλη επέμβαση σε ενέργεια του Χασάν και στο 72᾽ κρίθηκε οριστικά το παιχνίδι. Ο Σα απέκρουσε στο τετ α τετ με τον Ιωαννίδη, ο Βιγιαφάνιες αστόχησε κι αυτός και στα… καπάκια οι ερυθρόλευκοι και πάλι στην κόντρα βρήκαν το γκολ. Σέντρα του Ανδρούτσου, κεφαλιά του Ελ Αραμπί και 4-1 για τον Ολυμπιακό.




 


Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Βιγιαφάνιες στις καθυστερήσεις να αφήσει τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο.


gazzetta,.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου