CRIMSON NEWS

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Προβάδισμα παραμονής για την Λαμία


 Βέροια – Λαμία: Σαφές προβάδισμα για να διατηρηθεί στη Super League απέσπασε η Λαμία, καθώς υπέταξε με 1-2 την μαχητική Βέροια στην Ημαθία και χάρη στα δύο εκτός έδρας τέρματα που πέτυχε κρατά την τύχη στα χέρια της ενόψει της ρεβάνς.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Βέροια να προσπαθεί να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της, αλλά να βλέπει τη Λαμία να σκοράρει στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι! Μόλις στο 7ο λεπτό, ο Ταϊρόν εκτέλεσε φάουλ στην «καρδιά» της περιοχής της Βέροιας, με τους αμυνόμενους να μην μπορούν να διώξουν και τον Μπεχαράνο να βρίσκεται σε επίακιρη θέση κάνοντας από κοντά με το κεφάλι το 0-1 για την ομάδα της Φθιώτιδας. Παρά το γέγονος ότι έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ η Βέροια δεν πτοήθηκε και προσπάθησε να βρει γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη έκαναν το παιχνίδι τους και απείλησαν στο 20ο λεπτό με τον Μούργο να πλασάρει «χλιαρά» τον Σαράνοφ από καλή θέση, με τους φιλοξενούμνεους ωστόσο να αγγίζουν το 0-2 με κεφαλιά εκτός στόχου του Μπεχαράνο στο 25′.


Η Βέροια συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς να φτάνει σε κλασσικές ευκαιρίες, κόντρα σε μία Λαμία που εκμεταλλευόταν άψογα το προβάδισμα της δίνοντας στον αντίπαλο τη μπάλα και ακραδοκώντας να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 40ο λεπτό, με τον Πασά να βγάζει σε θέση τετ α τετ τον Πεταυράκη, αυτός πλάσαρε όμως ο Σαράνοφ κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Μάλιστα ο τερματοφύλακας της Λαμίας είπε και πάλι «όχι» στον Γιακουμάκη στις καθυστερήσεις, ενώ ο Μούργος στη συνέχεια της φάσης δε μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1, με τη Λαμία να πετυχαίνει το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ και τη Βέροια να ελέγχει το ματς αλλά να μη μπορεί να φτιάξει κλασσικές ευκαιρίες για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.


Η Βέροια μπήκε δυνατά και στο δέυτερο μέρος ψάχνοντας ένα γκολ για να αλλάξει την ιστορία του αγώνα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πολιορκούν την εστία του Σαράνοφ, με τον Πεταυράκη στο 52′, τον Πασά στο 54′ και τον Μούργο στο 56′ να μην μπορούν να βρουν στόχο σπαταλώντας μεγάλες ευκιαρίες. Ελάχιστα άουτ πέρασε και το δυανατό σουτ του Κάτσε στο 60′, ολοκληρώνοντας ένα «εκρηκτικό» επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους, με το 0-1 ωστόσο να διατηρείται. Εκεί είχαμε και τον σοβαρό τραυματισμό του Νούνιες που «πάγωσε» το γήπεδο, με τα χειρότερα ευτυχώς να αποφεύγονται.



 

Η λύτρωση για τη Βέροια ήρθε στο 77ο λεπτό, με δράστη τον πρώτο σκόρερ της Super League 2, Γιάννη Πασά! Ο έμπειρος επιθετικός βρέθηκε στην κατάλληλη θέση εκμεταλλευόμενος την ασυνενοησία της άμυνας της Λαμίας, πλάσαρε τον Σαράνοφ και έφερε το παιχνίδι στα ίσια μέσα σε αποθέωση. Κι όμως πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν και δεύτερο τέρμα, κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 81′ ο Καραμάνος έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Μανούσο και αυτός με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παπαδόπουλο για το 1-2!


Τα τελευταία λεπτά είχαν.. άγρια ομορφιά με τις ισορροπίες του αγώνα να είναι εύθραυστες, όμως παρά τις προσπάθειες του Γιακουμάκη, του Μπουκουβάλα και του Πασά στην εκπνοή, το 1-2 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.Τα δύο εκτός έδρας γκολ δίνουν πλέον μεγάλο προβάδισμα στη Λαμία, ενόψει της ρεβάνς στην Φθιώτιδα.


Βέροια (Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Δημόπουλος, Μαραγκός, Κάτσε (80′ Οικονόμου), Μούργος (80′ Καπνίδης), Γαβριηλίδης (77′ Μπλέτσας), Φοφανά (59′ Κούατενγκ), Πασάς, Γιακουμάκης


Λαμία (Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (57′ Νούνιες), Μανούσος (88′ Προβυδάκης), Ταϊρόν (46′ Ρόμανιτς), Καραμάνος, Μαρτίνεθ, Σιμόν, Μπεχαράνο (70′ Γκέντσογλου)

mikriliga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου