CRIMSON NEWS

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Στον τελικό η Αγγλία

 


Tην πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό του Euro πανηγύρισε το βράδυ της Τετάρτης η Αγγλία, η οποία, αν και δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Δανίας, πέτυχε εν τέλει τον στόχο της.


Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Σάουθγκεϊτ επιβλήθηκε με 2-1 των Σκανδιναβών στην παράταση, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ, κι έτσι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το παρθενικό της ευρωπαϊκό πρωτάθλημα την Κυριακή απέναντι στην Ιταλία.


Τα «τρία λιοντάρια» βρέθηκαν να χάνουν στο 30΄μετά την άπιαστη εκτέλεση φάουλ του Ντάμσγκααρντ, ωστόσο εννέα λεπτά αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση με το αυτογκόλ του Κιάερ.


Το 1-1 δεν άλλαξε στην κανονική διάρκεια κι έτσι το ματς οδηγήθηκε σε ημίωρη παράταση, με τον Κέιν να αποτυγχάνει στο 104’ να νικήσει από το σημείο του πέναλτι τον Σμάιχελ, κάνοντας όμως το 2-1 μετά την απόκρουση του Δανού γκολκίπερ.


Αγγλία (4-2-3-1): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Σάκα (69' Γκρίλις, 106' Τρίπιερ), Ράις (95' Χέντερσον), Φίλιπς, Στέρλινγκ, Μάουντ (95' Φόντεν), Κέιν.


Δανία (3-4-3): Σμάιχελ, Βέστεργκααρντ, Κιάερ, Κρίστενσεν (79' Άντερσεν), Μέλε, Ντιλέινι (88' Γένσεν), Χόιμπιεργκ, Στρούγκερ (68' Βας), Μπρέιθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (67' Νέργκαρντ), Ντάμσγκααρντ (67' Πόουλσεν).


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου