CRIMSON NEWS

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το ζευγάρι του τελικού!

Η ΑΕΚ με «όπλο» το 2-0 του πρώτου ματς, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στη Λαμία και την κέρδισε εύκολα με 0-4 εκτός έδρας για να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μάλιστα, η Ενωση βρίσκεται στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου για 4η σερί χρονιά και θα διεκδικήσει απέναντι στον ΠΑΟΚ το 2ο τρόπαιο της από τότε που επέστρεψε. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πέρασε με δύο νίκες και σκόραρε 4 γκολ (36′ Πόνσε, 41′ Οικονόμου, 53′ Μπακασέτας, 66′ Βάντερσον αυτ), ενώ είχε και τρία δοκάρια (24′ Πόνσε, 26′ Μάνταλος, 36′ Λιβάγια) σε μια εξαιρετική εμφάνιση ψυχολογίας ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ στις 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Σε κακή ημέρα ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος με λανθασμένες αποφάσεις…

Πάνω-κάτω και η ΑΕΚ το… καθάρισε
Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1, όπως ακριβώς και η Λαμία τελικά. Και είδαμε αρχικά ένα ωραίο πρώτο ημίχρονο με ρυθμό, γκολ, δοκάρια και την μπάλα πάνω-κάτω. Η ομάδα του Μάκη Χάβου έπαιξε αρχικά πολύ ανοιχτά και προβλημάτισε την ΑΕΚ. Πρέσαρε, έπαιρνε μπάλες στον άξονα και απειλούσε. Ομως η άμυνα της Ενωσης έκανε καλά τη δουλειά της και έτσι ο Μπάρκας απειλήθηκε μόνο με μακρινά σουτ. Ο Τζήλος χάρισε στο 6′ αποβολή στον Μπαράλες με δεύτερη κίτρινη κάρτα και μετά το 20λεπτο η ΑΕΚ ανέβηκε, αλλά στάθηκε άτυχη σε πρώτη φάση. Είχε δοκάρια στο 24′ με κεφαλιά του Πόνσε και στο 28′ με φοβερή ενέργεια Λιβάγια-Μπακασέτα και σουτ του Μάνταλου, ενώ ακολούθησε ένα τετ α τετ του Χουλτ που αποκρούστηκε. Η Λαμία «απάντησε» μ δοκάρι από το φάουλ του Μπερτόλιο, αλλά στο 36′ όλα… τελείωσαν. Ο Πόνσε πήρε το ριμπάουντ από σουτ του Λιβάγια που κόντραρε και πήγε στο δοκάρι και με τον Κατσίκα εξουδετερωμένο σκόραρε από κοντά για το 0-1. Ακολούθησε το 0-2 από τον Οικονόμου. Επειτα από λάθος γύρισμα του Αντέτζο ο στόπερ της ΑΕΚ από κοντά έβαλε γκολ, ενώ λανθασμένα ακυρώθηκε το 0-3 του Μάνταλου για φάουλ που δεν υπήρξε επαφή καν!

Είχε κέφι…
Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε στο δεύτερο 45λεπτο. Το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 53’, όταν οι Λιβάγια, Μπακασέτας, Μάνταλος συνδυάστηκαν εξαιρετικά και ο δεύτερος αξιοποίησε με σουτ μέσα από την περιοχή την ασίστ του αρχηγού της ΑΕΚ για το 0-3. Η προσπάθεια του Χάβου να… σταματήσει την Ενωση με την είσοδο του Μπλάζιτς έπεσε στο κενό, αφού οι «κιτρινόμαυροι» είχαν όρεξη…  Ο Χιμένεθ βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο στον Μπογέ και τον Γιούση που έπαιξε ξανά έπειτα από πολύ καιρό. Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι απόλυτο αφεντικό στο παιχνίδι και έτσι έφτασε γρήγορα και σε τέταρτο γκολ. Ο Μπακασέτας σέρβιρε από αριστερά για το κεφάλι του Λιβάγια και ο Βάντερσον, στην προσπάθεια του να προλάβει τον Κροάτη, κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα με την Λαμία να έχει δοκάρι στο 83′ με τον Πίτι και την ΑΕΚ να πανηγυρίζει μαζί με τους οπαδούς της την πρόκριση στον τελικό της 11ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ απέναντι στον ΠΑΟΚ για 3η σερί χρονιά.


Ο ΠΑΟΚ επηρεασμένος απο τις αλλαγές αλλά και το… πάρτι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν έπαιξε καλά απέναντι στον Αστέρα, ωστόσο κατάφερε έχοντας το υπέρ 2-0 του πρώτου αγώνα, να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου, με την αναμέτρηση στην Τρίπολη να λήγει 0-0.

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος του ΠΑΟΚ και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει ενώ του ακυρώθηκε λανθασμένα και ένα γκολ ως φάουλ του Τσιλιανίδη πάνω στον Ίνγκασον στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έπαιξαν με τους Βαρέλα-Ίνγκασον στο κέντρο της άμυνας και τον Κρέσπο να αναλαμβάνει χρέη αριστερού μπακ ενώ στο κέντρο δεν ξεκίνησε απο την αρχή ο Ολιβέιρα.

sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου